Ukategorisert

Kamp om overvåking i Danmark

Politikere fra Liberal Alliance i Danmark er klinkende klare i debatten om at danske myndigheter ønsker overvåking av alle nettsider som mennesker i Danmark besøker.

Aftenposten.no har bred omtale av saken, pluss reaksjoner til norsk politi og norske politikere. Heldigvis er det stor skepsis i Norge til at vi skal innføre masseovervåking slik danskene legger opp til.

Christina Egelund, medlem i Folketinget for Liberal Alliance, er klinkende klar i uttalelsen hun har gitt, en uttalelse hun har lagt ut på egen Facebook-profil.

–Det vigtigste er, at vi ikke får genindført det makværk, som sessionslogning er. Det underminerer vores ret til et privatliv, og det hører ingen steder hjemme, at myndighederne skal overvåge os væg til væg, sier hun til Information.dk.

Danmark innførte det vi kaller datalagringsdirektivet, et direktiv som er godt kjent for mange av Liberalerens lesere. I februar 2013 ble det kjent at det danske justisdepartementet mente at registreringen bortimot hadde vært nytteløs.

Danskene har erfart at masseregistrering, også kalt overvåking, ikke har gitt ønskede resultat. Disse erfaringene bør inn i den nye debatten om overvåking av internett.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Hva er østerriksk økonomi?Hva er østerriksk økonomi?
    Lær hva som skiller Hayek fra Mises, den østerikske skolen fra nyklassismen.
  • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
    Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
  • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
    Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?