Ukategorisert

Trykkefriheten skal stå sterkt

Standardiserte tobakkspakninger vil stride med grunnloven i Sverige, ifølge en ekspertutredning.

Debatten om standardiserte tobakkspakninger pågår også i Norge. Helseminister Bent Høie (H) har sagt at han vil ha standardisert innpakning av tobakksvarer for at færre ungdommer skal benytte seg av produktene. Høie mener regjeringen vet at ungdommer blir påvirket tobakksemballasjen.

I Sverige har uavhengige eksperter utredet ulike alternativ på oppdrag fra regjeringen. I utredningen, lenket fra Regeringen.se , er det konkludert med at varemerkeforbud/nøytral emballasje er grunnlovsstridig i Sverige. Dersom ordningen med standardiserte tobakkspakninger skal innføres, må politikerne endre grunnloven.

Trykkefriheten skal stå sterkt!

(Side 350 i utredningen)

Mest lest

Arrangementer