Ukategorisert

Alle de politiske prosessene koster penger

Når politikerne vedtar at de ønsker en utredning betyr utredningen bruk av skattefinansierte penger.

Utredningen koster penger uansett om det er rådmannen eller regjeringen som blir bedt om å komme tilbake med en utredning eller et forslag. Fordelen med denne bruken av skattefinansierte penger, er den politiske prosessen som kan gi vedtak som gir forbedret bruk av penger eller større frihet for borgerne.

Det bør ikke komme som en overraskelse på noen at utredningsarbeidet som har blitt gjort i forbindelse med kommunereformen har vært kostbar. Det er heller ikke spesielt uventet at få kommuner har vedtatt sammenslåinger. Utredningsarbeidet har gitt gode prosesser i mange kommuner, prosesser som kan gi sammenslåinger på sikt. Kommunesammenslåinger skal være effektivisering av offentlig sektor!

Hvis vi skal bruke bruk av skattefinansierte penger som argument imot utredninger, vil det bli umulig å effektivisere eller modernisere offentlig sektor. Hver eneste utredning i det offentlige koster penger over skattefinansierte budsjett.

Det er Dagbladet som melder at kommunereformen har kostet minst en kvart milliard så langt. Vel anvendte penger, faktisk!

Nei Liberaleren har ikke blitt tilhenger av skatt, avgifter og stort forbruk over offentlige budsjett, men vi har kontakt med virkeligheten. Hver eneste utredning koster penger!

Mest lest

Arrangementer