Ukategorisert

Vil straffe norske spillambassadører med bøter

Forslaget fra Mina Gerhardsen, generalsekretær i Actis, er så dårlig, at det er på grensen til det latterlige.

Gerhardsen ønsker at Lotteritilsynet skal kunne gi bøter til personer som har avtale med internasjonale spillselskap. Hun viser til dagens system, hvor Lotteritilsynet kan sende brev med advarsel om lovbrudd, men hvor de ikke har muligheten til å utstede straff. Kun om lovbruddet fortsetter etter at advarselen er sendt kan det påløpe dagbøter, ifølge VG.

Kim Rud Petersen i Betsson, svarer godt for spillselskapene i artikkelen.

–De utenlandske spillselskapene opererer utenfor Norge. Så om Mina Gerhardsen tror at det norske Lotteritilsynet kan kontrollere selskap i alle andre land, så kan hun drømme om det. Det vil ikke andre nasjoner tillate, sier Rud Petersen til VG.

Lotteritilsynet kan, som Gerhardsen påpeker, utstede straff når det norske lovverket blir brutt gjentatte ganger. Kjente spillambassadører fra de største selskapene, følger loven til punkt og prikke. I Liberalerens arkiv ligger det eksempel på en sak der Lotteritilsynet faktisk hadde en god sak, dessverre.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer