Ukategorisert

Et dyrt draktsett

Manglerud Star vil ha Norges dyreste drakter dersom klubben må betale boten på 300 000 kroner.

Manglerud Star Fotball inngikk tidligere i år en avtale med nettspillselskapet Betsson om at klubben skulle spille med nettadressen Ansvarligspill.org. Som Liberalerens faste lesere har fått med seg er Ansvarligspill.org en kampanje for en ny spillpolitikk. Det er selskapene Expekt, Betsson, Ladbrokes og Unibet som står bak nettstedet.

Lotteri- og stiftelsestilsynet truer med en bot på 300 000 kroner. Manglerud Star Fotball svarte med et søksmål. Retten valgte fredag å ikke ta stilling til søksmålet før draktene har vært i bruk. Manglerud Star valgte å bruke draktene i damelagets NM-kamp mot Larvik Turn. Nå venter klubben på en reaksjon fra Lotteri- og stiftelsestilsynet

Fotballforbundet støtter staten i denne saken. Norsk Tipping pøser inn penger til norsk idrett gjennom overskuddet fra spillene.

Manglerud Star skal ha ros for å utfordre systemet. At et statlig tilsyn skal bestemme draktreklamen, er brudd med sentrale eiendomsrettigheter. Det er også en krenkelse av ytringsfriheten som det har vært fokus på etter at Dag Solstad holdt show på Litteraturhuset.

Det er ikke første gang staten blander seg inn klubbers valg av draktreklame. Stavanger Handball har vært i omtrent samme situasjon som Manglerud Star er i.

Comments are closed.

Mest lest

Fra arkivet

 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
 • En flyktning til besvær?En flyktning til besvær?
  Finnes det markedsløsninger for å løse flyktningskrisen?
 • Jeg ønsker null skattJeg ønsker null skatt
  Skatt er urettferdig og aksepteres dessverre fordi det er så vanlig og nødvendig for velferdsstaten.
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?