Ukategorisert

Et dyrt draktsett

Manglerud Star vil ha Norges dyreste drakter dersom klubben må betale boten på 300 000 kroner.

Manglerud Star Fotball inngikk tidligere i år en avtale med nettspillselskapet Betsson om at klubben skulle spille med nettadressen Ansvarligspill.org. Som Liberalerens faste lesere har fått med seg er Ansvarligspill.org en kampanje for en ny spillpolitikk. Det er selskapene Expekt, Betsson, Ladbrokes og Unibet som står bak nettstedet.

Lotteri- og stiftelsestilsynet truer med en bot på 300 000 kroner. Manglerud Star Fotball svarte med et søksmål. Retten valgte fredag å ikke ta stilling til søksmålet før draktene har vært i bruk. Manglerud Star valgte å bruke draktene i damelagets NM-kamp mot Larvik Turn. Nå venter klubben på en reaksjon fra Lotteri- og stiftelsestilsynet

Fotballforbundet støtter staten i denne saken. Norsk Tipping pøser inn penger til norsk idrett gjennom overskuddet fra spillene.

Manglerud Star skal ha ros for å utfordre systemet. At et statlig tilsyn skal bestemme draktreklamen, er brudd med sentrale eiendomsrettigheter. Det er også en krenkelse av ytringsfriheten som det har vært fokus på etter at Dag Solstad holdt show på Litteraturhuset.

Det er ikke første gang staten blander seg inn klubbers valg av draktreklame. Stavanger Handball har vært i omtrent samme situasjon som Manglerud Star er i.

Mest lest

Arrangementer