Ukategorisert

Det må være like konkurransevilkår

Lokalradio er ikke nevnt i Mediemangfoldsutvalgets rapport som ble overlevert kulturministeren på tirsdag.

Gjennom pressestøtten har alle sett de ulike konkurransevilkårene det er mellom aktører som kjemper om oppslutning og kunder. Mens en lokalradiostasjon i en liten kommune ikke får skattefinansiert støtte, kan en lokalavis i samme kommune få en halv million kroner eller mer.

Mediemangfoldsutvalget retter ikke opp urettferdigheten i den offentlige utredningen kulturministeren har mottatt. Tvert imot kan ulike konkurransevilkår bli forsterket.

–Mens det foreslås å øke støtten til lokalaviser med begrunnelse i deres viktige rolle for mediemangfoldet, er ikke lokalradio nevnt med ett ord i Mediemangfoldsutvalgets rapport som ble fremlagt tirsdag. Vi skal høre fra oss i høringsrunden, det må være likebehandling mellom lokalavis og lokalradio, sier Svein Larsen, styreleder i Norsk Lokalradioforbund, ifølge eget nettsted.

På området medier bør det være et fritt marked, uten politisk innblanding. Politisk innblanding gir ulike konkurransevilkår.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer