Ukategorisert

Høyre ønsker ikke vindrikkende personer i norske parker

Høyre vil ikke jobbe for at det blir lov å drikke vin i parker. Det sier Tone Trøen, helsepolitisk talsperson i Høyre, til P4.

Høyre vil jobbe for at det skal være lov å drikke øl i parker, men ikke vin. Det er et merkelig standpunkt, selv om det er mer alkohol i vin enn øl.

Fire representanter fra Fremskrittspartiet har signert et representantforslag om å tillate drikking av alkohol i parker. Det er Sivert Bjørnstad, Erlend Wiborg, Oskar J. Grimstad og Morten Ørsal Johansen som ønsker å endre alkoholloven. Stortingsrepresentantene vil tillate konsum av alkohol under 22 volumprosent i parker, forslag Liberaleren har omtalt tidligere.

Uansett hva politikerne mener og hvordan de utformer lovverket, kommer borgere til å drikke vin i parker. Politiet har på flere plasser valgt en pragmatisk linje og sett bort fra at folk drikker alkohol i parkene på finværsdager. Den pragmatiske linjen blir ikke borte om politikerne tillater øl og ikke vin i norske parker.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer