Ukategorisert

Hardt arbeid i kommunale lederstillinger

Istedenfor å kritisere lønnsnivået i kommunal sektor, kom med forslag på hvordan politikerne kan redusere offentlig sektor samtidig som vi beholder velferd.

Det er ikke likhetstegn mellom skattefinansierte ordninger og velferd. Også liberalister ønsker velferd, selv om vi ønsker redusert bruk av skattefinansierte penger.

Kommunal Rapport har laget en oversikt som viser at 21 kommunale og fylkeskommunale ledere tjener mer enn statsministeren. Det kan være den norske statsministeren som tjener for lite, ikke kommunale ledere som tjener for mye.

Å være rådmann og fylkesrådmann i Norge, er en utfordrende og givende stilling. Personene som innehar stillingene i kommunene og fylkeskommunene har stort arbeidspress og mye ansvar. At millionlønninger har blitt vanlig for toppbyråkrater skulle bare mangle.

Det er ikke millionlønningene til utvalgte ledere i norske kommuner som er den største utfordringene i kommunal sektor. Utfordringen er at politikerne vedtar bruk av penger på nesten alle av områdene, pengebruk som gjør at offentlig sektor ikke er bærekraftig på litt sikt.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Mangfold versus enfoldMangfold versus enfold
  Markedet skaper mangfold og politikk skaper enfold. Hva vil du velge?
 • Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?Bærekraftsmålene – rett til gratis skole?
  Hva skal man ha krav på av skolegang? Og likestilling, det er vel alle for? Rent vann og energi bør vel alle også kunne få? Del 2 av en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Internasjonalen, 3.versInternasjonalen, 3.vers
  Hvorfor synger ikke sosialistene *hele* internasjonalen?
 • Til glede for nye lesereTil glede for nye lesere
  Denne artikkelen skrev redaktøren for 10 år siden i forbindelse med Liberalerens 10-års jubileum.
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.