Ukategorisert

Regjeringen har trukket pliktmeldingen

Selv om en ekspertgruppe har foreslått at tilbud- og bearbeidingsplikten for trålere bør bli opphevet, har regjeringen trukket tilbake pliktmeldingen.

I dag offentliggjorde fiskeriminister Per Sandberg, at regjeringen gir seg i saken om trålerplikter. Årsaken er, ifølge Regjeringen.no, av hensyn til fiskerinæringens behov for forutsigbarhet. Stortingsflertallet med Høyre, FrP og Venstre, fikk ikke fjernet ordninger som har fungert dårlig.

Det er skuffende. Også denne delen av politikken skriker etter modernisering og frihet for aktører i næringen.

Hva skal til for at såkalte ikke-sosialistiske politikere som har et flertall på stortinget, bruker mandatet velgerne har gitt. Det kan gå mange år før den neste muligheten kommer i en næring som blir viktigere og viktigere for Norge.

Mest lest

Arrangementer