Ukategorisert

Høyre har endret kurs i narkotikapolitikken

For oss som mener Høyres langvarige motto om nulltoleranse mot narkotika har vært en byrde for rusavhengige, er det ekstra gledelig at partiet går inn i en valgkamp med en litt annen tone i narkotikapolitikken.

Tonen er fortsatt nokså sur, men Høyre har forbedret retorikken om ruspolitikken.

I dag har Kristin Ørmen Johnsen, stortingsrepresentant for Høyre, sendt ut et leserinnlegg. I innlegget følger hun opp Bent Høies kursendring.

–Et fortsatt forbud mot bruk og besittelse av narkotika er viktig. Men vi ønsker å endre myndighetenes reaksjon mot personer som tas for bruk og besittelse av narkotika. Fra straff til hjelp, behandling og oppfølging. Høyre vil overføre ansvaret for oppfølging for bruk og besittelse av illegale rusmidler til eget bruk fra justissektoren til helsesektoren, skriver Kristin Ørmen i leserinnlegget.

Det kommer fortsatt til å gå år før Høyre går inn for avkriminalisering eller legalisering av narkotika. Sakte, men sikkert kommer også Høyre-politikere til å innse galskapen med en politikk der kriminelle bander tjener penger på Høyres standpunkt.

0 0 vurderinger
Vurdering

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Jarle Larsen
Jarle Larsen
3 years ago

Godt skrevet. Men det virker jo nesten håpløst på cannabis siden så lenge de går å innbiller seg at det dreier seg om en uønsket avhengighet. De viser totalt manglende respekt for sin egen befolkning. Det viser seg nå at over en million Nordmenn bruker cannabis minst en gang i året eller når det passer dem. Flesteparten er skattebetalende borgere faktisk.99% av dem kommer aldri til å spørre Høyre om noe avrusing eller videreføringa av den skandaløse feil-kriminaliseringa de nå snart er helt alene om her i landet. De har ikke en gang forstått at cannabis først og fremst er… Read more »

Fra Liberalerens arkiv

  • Voltaire – vi trenger deg!Voltaire – vi trenger deg!
    Filosofen Voltaire formulerte selve essensen for forsvaret av ytringer.
  • 26 år med EU26 år med EU
    I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
  • Læreplaner gir tapereLæreplaner gir tapere
    Nye læreplaner løser ikke det grunnleggende problemet

Verdt å få med seg