Ukategorisert

Høyre har endret kurs i narkotikapolitikken

For oss som mener Høyres langvarige motto om nulltoleranse mot narkotika har vært en byrde for rusavhengige, er det ekstra gledelig at partiet går inn i en valgkamp med en litt annen tone i narkotikapolitikken.

Tonen er fortsatt nokså sur, men Høyre har forbedret retorikken om ruspolitikken.

I dag har Kristin Ørmen Johnsen, stortingsrepresentant for Høyre, sendt ut et leserinnlegg. I innlegget følger hun opp Bent Høies kursendring.

–Et fortsatt forbud mot bruk og besittelse av narkotika er viktig. Men vi ønsker å endre myndighetenes reaksjon mot personer som tas for bruk og besittelse av narkotika. Fra straff til hjelp, behandling og oppfølging. Høyre vil overføre ansvaret for oppfølging for bruk og besittelse av illegale rusmidler til eget bruk fra justissektoren til helsesektoren, skriver Kristin Ørmen i leserinnlegget.

Det kommer fortsatt til å gå år før Høyre går inn for avkriminalisering eller legalisering av narkotika. Sakte, men sikkert kommer også Høyre-politikere til å innse galskapen med en politikk der kriminelle bander tjener penger på Høyres standpunkt.

Tags:

Mest lest

Arrangementer