Ukategorisert

Tidligere AP-ordfører vil ikke ha turistskatt

Ulf Syversen, tidligere ordfører og rådmann i Nordkapp, mener skjønnsmidler fra Fylkesmannen i Finnmark er bedre enn turistskatt.

Kommuner i Lofoten ønsker egen turistskatt slik at det offentlige er i stand til å håndtere avføring, søppel og parkering. Kjell-Valter Sivertsen (Ap), varaordfører i Nordkapp, ønsker at monspenger fra lokalsamfunn i turistkommuner skal gå til lokale myndigheter, noe Liberaleren skrev om i går.

Kommuner i Lofoten har bedt regjeringen om turistskatt, men Høyre/FrP-regjeringen har naturlig nok vært negativ til en ny skatt i et land som allerede har et høyt nivå på skatter og avgifter.

–Da jeg var rådmann søkte om vi om og fikk ekstraordinære skjønnsmidler fra Fylkesmannen i Finnmark. Vi søkte om penger til utgifter i forbindelse med turiststrømmen. Vi fikk penger til for eksempel ekstraordinær legevakt og søppelhåndtering, sier Ulf Syversen til Liberaleren.

–Vi dokumenterte nøye utgiftene vi hadde det første året og dette ble brukt som veiledende ramme. En grei og ubyråkratisk ordning. Det var etter 1994-sesongen at turismen eksploderte. Vi hadde blant annet en ekstra lege med bakvakt hele sommeren. Ryddepatruljer tok seg av søppel langs E69, sier Syvertsen.

I 1994 var det 260 000 turister på Nordkapp-platået i løpet av sommeren. I dag bor det 3 200 innbyggere i Nordkapp. Årets sesong blir av Scandic regner som samme nivå som 1994-sesongen.

Liberaleren mener det offentlige har penger nok til turiststrømmen til Norge, men pengene må brukes bedre. En ny skatt er en dårlig idé i et land som allerede har skatter og avgifter som politikerne har blitt avhengige av.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer