Ukategorisert

Gledelig ROBEK-nyhet

Politikere som styrer i kommuner som havner i ROBEK, bør være flaue. Antall kommuner i registeret er rekordlavt.

I desember 2016 var 47 kommuner registrert i ROBEK. Nå inneholder registeret kun 27 kommuner, ifølge Regjeringen.no.

Det har aldri vært så få kommuner i ROBEK siden registeret ble opprettet i 2001. Den sterke inntektsveksten i kommunene de siste årene har ført til gode økonomiske resultater. Dette er én av grunnene til at antall kommuner i ROBEK har gått betydelig ned, mener Kommunal- og moderniseringsdepartementet.

ROBEK er et register over kommuner og fylkeskommuner som er i økonomisk ubalanse. Kommuner og fylkeskommuner i ROBEK må ha godkjenning for å kunne foreta gyldige vedtak om låneopptak eller langsiktige leieavtaler, samt at lovligheten av budsjettvedtakene skal kontrolleres.

Politikere i ROBEK-kommuner har over tid brukt for mye skattefinansierte penger. Det skal og bør ikke skje, uansett politisk flertall på Stortinget og i kommunene.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer