Ukategorisert

Omkamp, på omkamp, på omkamp

Politikere i Finnmark gir seg ikke, til tross for at Stortinget to ganger har vedtatt sammenslåing av fylkeskommunene Finnmark og Troms fra 1. januar 2020.

Torsdag formiddag forkastet et flertall i Finnmark fylkesting avtalen som ble fremforhandlet på Gardermoen i februar. Fylkestinget har også vedtatt folkeavstemming i sammenslåingsspørsmålet.

Oppførselen til politikere i Finnmark minner om sivil ulydighet. Folkeavstemming er for noen et godt prinsipp, avstemmingen i Finnmark blir rådgivende og betyr veldig lite.

Mange av fylkespolitikerne i Finnmark er lokalpolitikere og gjør av og til upopulære vedtak både i egen kommune og i fylkestinget. Tro hva politikerne ville sagt om administrasjonen og befolkningen ga blaffene i vedtakene slik Finnmark gir blaffen i det Stortinget har vedtatt?

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • KommunazismenKommunazismen
    Den politiske avstanden mellom kommunisme og nazisme er mindre enn folk flest forstår.
  • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
    Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
  • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
    Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.