Ukategorisert

Sniker seg unna sukkeravgiften

Hval sjokoladefabrikk fant smutthullet for å lage godteri, uten at staten krever inn sukkeravgiften som Stortinget økte.

Avgiftsøkningen har vært omstridt. EFTAs overvåkingsorgan, ESA, vurderer den økte sukkeravgiften i Norge. Netthandel. av godteri har skutt i været, i tillegg til grensehandelen som er en kjent utfordring.

I motsetning til de 15 andre produktene i sortimentet til Hval sjokoladefabrikk, er «mandelstenger» skreddersydd den nye sukkeravgiften og kan bli solgt til 30 prosent lavere pris. Dette ifølge Dagbladet.

Liberalister vet at forbud og reguleringer stort sett er mislykket. Politiske inngrep i frihet gir forutsette og uforutsette bivirkninger. At aktører tilpasser seg politiske vedtak er naturlig.

Politikerne har gang på gang bevist, at kun fantasien setter grenser for avgifter i Norge. Pengene bruker Stortinget til finansiering av velferdsstaten, men avgiften skal også regulere konsumet og etterspørselen.

Det optimale er at Stortinget reduserer størrelsen på offentlig sektor, og gir blaffen i valgene voksne personer tar for egne liv.

Mest lest

Arrangementer