Ukategorisert

Ber om samlet gjennomgang av luftfartsavgiftene

Representantforslaget fra senterpartirepresentanter på Stortinget kan uten tvil defineres som populisme, men debatter om avgiftsnivået kan bli gode debatter for liberalister.

Det er Senterpartiets Siv Mossleth, Steinar Ness og Ivar Odnes som har fremmet representantforslaget der Stortinget ber regjeringen gjennomføre en samlet gjennomgang og endringer av luftfartsavgiftssystemet for å sikre at fly med liten setekapasitet ikke har høyere avgifter per seteplass enn større fly slik at tilbudet på kortbanenettet blir styrket.

Det ville vært en fordel om stortingsrepresentanter tenkte seg godt om før en ny avgift blir innført eller en etablert avgift økt. Alternativet til avgifter er frihet og kutt i offentlig sektor.

Tidligere denne uken ble det kjent at Widerøe fra august legger om produksjonen i Lofoten for å tilpasse seg dagens rammebetingelser og markedsutvikling. Færre kunder får akkurat det produktet de etterspør, men vi ser ikke at vi har noen valg slik avgiftene har utviklet seg de siste årene, ifølge Stein Nilsen, administrerende direktør i Widerøe.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Kun flere bolighaier vil føre til bedre leieforholdKun flere bolighaier vil føre til bedre leieforhold
    Oslo-aktivister krever endringer i boligpolitikken. Det er imidlertid ingen grunn til å tro at en mer aktiv boligpolitikk vil bedre situasjonen for leietagere.
  • Vår individualistiske velferdsstatVår individualistiske velferdsstat
    Ideen om at individualisme og kollektivisme er to motsetninger, som er fiender med hverandre, er feil. La oss tenke på kollektivet også!
  • Myten om Says lovMyten om Says lov
    Ingen seriøse frimarkedstilhengere tror på Says lov – at tilbudet skaper sin egen etterspørsel og at overproduksjon derfor er umulig. Ikke engang Say trodde på Says lov.