Ukategorisert

Mistenker yrkessjåfører for ruspåvirket kjøring

Det er ikke mange bussulykker i Norge der sjåfører har blitt mistenkt for promillekjøring. Likevel kommer alkolåsene i kjøretøyene som driver med persontransport.

Transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget ønsker endringer i vegtrafikkloven. Det betyr at aktører som driver persontransport mot vederlag på veg, skal sørge for at kjøretøyet har installert alkolås. Dette ifølge Stortinget.no.

Initiativet til lovendringen kom fra regjeringen, forslag fremmet like før jul.

Ettersom ruspåvirket kjøring et noe de fleste vil bekjempe, får vedtaket varm mottakelse. Debatten om det nye påbudet er liten, men det er et påbud som viser hvor vanskelig det er å «forenkle Norge»; lage et samfunn med så få reguleringer som overhode mulig.

Promillekjøring blant yrkessjåfører har ikke vært et fremtredende problem. Likevel kommer alkolåsene på norske veger.

Mest lest

Arrangementer