Ukategorisert

NAF vant frem i Høyesterett

Spørsmålet dreide seg om en bruktbilkjøper også etter salg mellom private kan klage direkte til verkstedet på en jobb gjort da forrige eier eide bilen, eller om vedkommende må klage til tidligere eier som tar det videre med verkstedet.

NAF betegner dette som en viktig prinsippsak, og vant frem i Høyesterett.
–Med dommen i Høyesterett er det slått fast at det kan man. Dette gjør det langt enklere for forbrukerne på flere områder enn bruktbilkjøp, sier Jens Christian Riege, NAF-advokaten som førte saken, i en pressemelding.

–Nå er det slått fast at man kan gå direkte på verkstedet som har gjort feilen. Dette er det enkleste både for kjøperen av bilen og selgeren. Verkstedet får på sin side ikke noe større ansvar med dette, sier Riege.

Dommen i Høyesterett får konsekvenser for langt mer enn kjøp av bruktbil mellom privatfolk. Alt kjøp og salg av løsøre blir omfattet av dette. Det vil si at kjøper du for eksempel en båt og det tidligere er gjort en dårlig utført jobb på den, har du anledning til å klage direkte til den som gjorde arbeidet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer