Ukategorisert

Høie svarer FpU

Er det statens oppgave å sørge for at ungdommer ikke bruker snus?

Passiv snusing er oppkonstruerte ord, det finnes nemlig ikke. Bruk går kun utover brukeren, selv om det er delte meninger om hvor stor helsefaren er. Likevel prøver Bent Høie og politikerne å «skremme» borgere fra bruk av snus, både med advarsler og standardiserte tobakkspakningene.

Bjørn-Kristian Svendsrud, formann i Fremskrittspartiets Ungdom, gratulerte helseminister Bent Høie med de nye snusboksene. Nå har helseministeren svart FpU-lederen.

–Vi vet at tobakksindustrien har brukt mye tid og mye penger på å utvikle logoer og utseende på tobakkspakningene slik at de appellerer til svært unge mennesker. Det har vi satt en stopper for nå, har Høie skrevet i innlegget på Dagbladet.

Å fjerne merkeidentiteten er et stort og stygt inngrep i eiendomsrettigheter, og det skjer med en regjering som skal forsvare eiendomsrettighetene. Kan vi forvente de samme virkemidlene mot sjokolade og usunne matvarer? Usunt kosthold rammer også brukeren, på samme måte som snus kan ramme.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer