Ukategorisert

Selge SAS er et gammelt liberalt krav

Man trenger ikke være rakettforsker for å forstå at en stat eller stater ikke bør eie flyselskap. Liberaleren er, noe arkivet viser, en av aktørene som i mange år har bedt staten trekke seg ut av SAS.

Nærings- og fiskeridepartementet solgte statens 37,8 millioner aksjer i SAS for om lag 597 millioner kroner. Etter salget onsdag morgen, eier ikke staten lenger aksjer i selskapet.

At det i hele tatt har blitt debattert om staten skal være en eier eller ikke i SAS, sier litt om hvor langt til «venstre» norske politikere har vært.

Prinsipielt
Vi som er motstandere av statlig forretningsdrift og eierskap, mener at staten ikke skal sitte på alle sider av bordet; staten skal ikke både være lovgiver, dømme brudd på lovene og samtidig være aktør i konkurranse med alle andre som må forholde seg til staten som lovgiver og dommer. Derfor har vi standpunktet om å begrense statens makt og aktiviteter. SAS-konstruksjonen har vært et godt eksempel på hvordan det ikke skal være, selv om SAS er et populært flyselskap i Norge.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • 26 år med EU26 år med EU
    I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
  • Hvorfor ble de AKP-ml-ere?Hvorfor ble de AKP-ml-ere?
    Hvorfor ble så mange av 70-tallets skarpeste unge hjerner del av denne bevegelsen?
  • Engler og demonerEngler og demoner
    To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.