Ukategorisert

Pressemelding fra Andøy kommune: Beklager matservering på julaften

Liberaleren er en av aktørene i samfunnsdebatten som har fulgt godt med det politiske ordskiftet siden begynnelsen av 90-tallet. Til tross for enorm skattefinansiert satsing på eldresomsorg, dukker det jevnlig opp eksempel politikerne og byråkrater bør skamme seg over.

Vi skrev om fiskebollesaken til Andøy kommune i Vesterålen. Kommunen har sendt oss en pressemelding som vi publiserer i sin helhet:

«Beklager matservering på julaften

Andøy kommune beklager at fire brukere ble servert fiskeboller på julaften, og vil sørge for at det ikke skjer igjen.

– Dette er selvsagt ikke greit. Vi er lei oss for at det skjedde, og tar hendelsen på alvor, sier rådmann Kirsten Pedersen.

Skal forbedre rutinene

De i underkant av hundre personene som bor på institusjon og i omsorgsbolig i Andøy kommune fikk tilbud om julemiddag på julaften. Men fire personer som bor hjemme fikk ikke det, og ble servert fiskeboller.

– Dette skyldes flere uheldige omstendigheter. Det handler ikke om økonomi, men at rutinene ikke har vært gode nok. Jeg skjønner godt at folk reagerer. Vi skal nå gjennomgå og endre rutinene slik at dette ikke skjer igjen, sier rådmannen.

Ikke snakk om rester

Fiskebollene som ble servert var laget dagen før, men det var ikke snakk om rester. Grunnen til at kommunen lager maten dagen i forveien er fordi den vakumpakkes og varmes opp hjemme hos brukerne. De ansatte kjører lange avstander for å levere maten, og for at de skal rekke frem til alle med hjemmelaget mat innen middagstid vakumpakkes den dagen før.»

Mest lest

Arrangementer