Ukategorisert

Spørsmål om kommuner med redusert eiendomsskatt

Kari Elisabeth Kaski, stortingsrepresentant for SV, med skriftlig spørsmål til finansminister Siv Jensen (FrP).

–Hvilke kommuner må sette ned eiendomsskatten om forslaget fra den nylig inngåtte regjeringserklæringen om å senke maksimalsats i kommunal eiendomsskatt fra 5 til 4 promille blir vedtatt, og hvor mye vil hver enkelte av disse kommunene få redusert sine inntekter? Det er spørsmålet fra SV-representanten.

I regjeringserklæringen, undertegnet av Høyre, FrP, Venstre og Krf, står det at regjeringen vil redusere maksimal eiendomskattesats fra fem til fire promille for boliger og fritidsboliger. I teorien må noen kommune redusere eiendomsskatten og kutte utgifter i kommunal drift for å finansiere kutt av eiendomsskatt.

Skatt bidrar til økt makt til politikerne på bekostning av borgenes frihet.

Mest lest

Arrangementer