Ukategorisert

Fra politiker til byråkrat

Øyvind Korsberg, en fremtredende stortingsrepresentant for FrP gjennom flere valgperioder, kuttet partiet og politikken, og gikk til byråkratiet.

Korsberg var representant på Stortinget for Troms FrP i 20 år. I perioden 2009–2013 var Korsberg Stortingets første visepresident, ifølge Stortinget.no.

Nå har den tidligere FrP-politikeren blitt ansatt som rådmann i Gamvik kommune, en veldig liten kommune i Finnmark målt i folketall. Korsberg sier til Radio Nordkapp, at han flytter til Gamvik i mars.

Som rådmann vil Korsberg få merke alle de lovpålagte oppgavene han og Stortinget har pålagt kommunene, oppgaver det er vanskelig for Gamvik kommune å utføre. Han vil også få se fordelene med lavere skatt, noe det er i Finnmark og Nord-Troms på grunn av Tiltakssonen.

Øyvind Korsberg har erfaring som kommunepolitiker som medlem av Tromsø kommunestyre på 90-tallet.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
    Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
  • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
    FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
  • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
    Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.