Ukategorisert

Hva har statsråden gjort for å få ned ventetiden på passkontorene?

Det å få utstedt pass bør være uproblematisk i Norge, men det er ventelister hos politiet.

–Det er stor pågang på bestilling av pass i Oslo og østlandsområdet. Vi beklager dette. Hvis du ikke får time på ditt nærmeste passkontor, anbefaler vi at du sjekker andre passkontorer i nærheten. Politiet legger fortløpende ut ledige timer på nett, og vi anbefaler at du sjekker jevnlig. Det har politiet skrevet på Politiet.no, noe Liberaleren har skrevet om tidligere.

Elise Bjørnebekk-Waagen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, har sendt et skriftlig spørsmål til justis- og innvandringsminister Tor Mikkel Wara (FrP). Stortingsrepresentanten lurer på hvilke grep statsråden har gjort for å få ned den lange ventetiden på passkontorene?

Justis- og innvandringsministeren har foreløpig ikke besvart spørsmålet.

Passkontor har blitt lagt ned eller forsvinner i løpet av kort tid. Kuttene kommer av, veldig enkelt forklart, at passkontorene ikke tilfredsstiller kravene til fysisk sikrede lokale, eller ansatte som mangler ID-faglig kompetanse. Dette må politikerne fikse, for pass bør være like naturlig som brød.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jarle Larsen
Jarle Larsen
3 years ago

» Pass bør være like naturlig som brød.» Det er slettes ikke vanskelig å være enig i det. Det er godt noen følger med. Dette er en situasjon som ikke bør oppstå med mindre løsningen og et tiltak blir offentliggjort samtidig. I dag er pass like viktig som brød omtrent. Planen her var å hente pass i god tid før sommeren og senest i begynnelsen av Mai Måned. Først da kan jeg gå inn i banken for å hente bankkortet jeg må ha. Først-når jeg har bankkortet og passet kan jeg planlegge å betale en ferie jeg har tenkt på.… Read more »

Jarle Larsen
Jarle Larsen
3 years ago

Ferie i fare. Det virker som det er hel kaos. De forskjellige distriktene har forskjellige unnskyldninger. Ved Telemark Politidistrikt er det nå nesten 3 mnd.ventetid på første ledige time.

Det er et resultat av noe. Makt korrumperer. Skandaløst.

Fra arkivet