Ukategorisert

Mobiltelefon i klasserommet reduserer ikke læringsutbytte

I mange kommuner har det vært debatt om bruk av mobiltelefon i grunnskolen. Kommuner har innført mobilforbud.

Kenneth Silseth og Øystein Gilje ved Universitetet i Oslo har sett nærmere på hvordan elever bruker mobiltelefonen i skoletiden. De velger å gi tommelen opp for telefoner i klasserommet, dersom den brukes til noe som er faglig relevant. Det melder Forskning.no.

Forskerne har fulgt fire ungdomsskoleklasser på to skoler gjennom et år. Hovedfunnet deres er at smarttelefonen, både spontant og planlagt i timene, gjør det mulig for læreren å skape læringssituasjoner som i større grad bygger oppunder ting elevene har lært seg utenfor skolen, for eksempel gjennom idrett, dataspilling og musikk.

Som alt annet kan bruk av mobiltelefoner misbrukes, men dette er en teknologi mange elever mestrer; noe som motiverer elever.

Mest lest

Arrangementer