Ukategorisert

Sosialdemokrat fronter konkurranse

Anne Marit Bjørnflaten var stortingsrepresentant i åtte år for Arbeiderpartiet.

Som en typisk AP-representant var Anne Marit Bjørnflaten skeptisk til konkurranse på flere av de viktige områdene, noe vi kjenner igjen fra dagens Ap-program.

Nå er Bjørnflaten kommunikasjonsdirektør i Hurtigruten, et selskap som har klaget Scandics enerett på Nordkapp-platået inn for EFTAS overvåkningsorgan ESA. Om Hurtigruten kan vinne en slik sak, er umulig å si på nåværende tidspunkt. Alt tyder på at et politisk flertall ønsker liten bygningsmasse på Nordkapp-platået, samtidig som det er nødvendig å ta inn en avgift for å ivareta en del av området på Nordkapp-halvøya.

–Det må være det eneste stedet i verden man ikke tjener penger på konkurranse. Å slippe til flere aktører skaper bedre tilbud, mer aktivitet og flere lokale arbeidsplasser. Det sier Anne Marit Bjørnflaten, ifølge DN.no.

Flere arbeiderpartipolitikere skulle hatt dette synet, fra eldreomsorg til skoler. Som Bjørnflaten så godt uttrykker det: – Å slippe til flere aktører skaper bedre tilbud.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Jeg har hvite privilegierJeg har hvite privilegier
    Morgenbladets sjekkliste er vanskelig å unnslippe.
  • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
    Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
  • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
    Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.