Ukategorisert

Legaliseringskampen i Høyre blir lang og tøff

Venstre er et eksempel på hvor lang og tøff kampen for legalisering av narkotika kan være i et parti, men det er debatter som bør gjennomføres og forslag som bør fremmes.

I 2008 vedtok Unge Venstre at ungdomsorganisasjonen ønsket cannabis som lovlig og regulert i det norske markedet. Ti år etterpå ble et lignende forslag som Unge Venstre frontet, nesten vedtatt på Venstres landsmøte. 106 delegater avviste en rusliberalisering, mens 98 stemte for store og nødvendige endringer i narkotikapolitikken. Det har vært enorme fremskritt i Venstre fra 2008 til 2018, og det kommer til å bli en lykkelig slutt for liberalere som ønsker at staten skal redusere kriminalitet med reguleringer i markedet.

Nicolai Øyen Langfeldt og Kristoffer Gustavsen i Oslo Høyre, håper Høyre går inn for å legalisere cannabis. De første gangene slike forslag fremmes, vil motstanden i Høyre være stor. På sikt vil liberalere vinne også i Høyre. Det blir en lang og tøff kamp. For få år siden hadde Høyre en såkalt nulltoleranse, eller useriøs ruspolitikk.

–Her i Oslo er det i praksis legalisert. Det er nesten enklere for mindreårige å få tak i cannabis enn en sixpack med øl, hevder Langfeldt, ifølge VG.no.

En liberal ruspolitikk er god ruspolitikk, og politikken blir aldri for liberal!

Tags:

Mest lest

Arrangementer