Kommentar

Stakkars FrP, som har fått vondt i følelsene sine

Per-Willy Amundsen. Foto: Arne Petter Lorentzen/Frp.
Per-Willy Amundsen. Foto: Arne Petter Lorentzen/Frp.

Både VG og Aftenposten kan melde at tre innvandringskritiske FRP-medlemmene som sitter i Stortinget utvidede utenriks- og forsvarskomité har såre følelser over at de ikke har blitt informert om at en en norsk statsborger som har reist til Syria for å bli med IS har blitt hentet tilbake til Norge sammen med sine to barn.

– Det er respektløst overfor Frp. All den tid regjeringspartiene bør vite det er en viktig sak for oss. Vi ble informert via mediene, så jeg må si jeg er svært overrasket, sier Per-Willy Amundsen til TV2.

Jeg skjønner godt at Amundsen er lei seg for at de ikke fikk mulighet til å leke politikk med denne saken før barna og moren var trygt på vei til Norge, men sikkerheten til barna og de tjenestemmenene som har gjort jobben sin er viktigere enn sårede følelser i den delen av FrP som fortsatt later som om de er i opposisjon.

All den tid dette har vært en risikofylt henteoperasjon, bør vi alle være takknemlige for at regjeringens medlemmer og det norske embedsmannsverket er profesjonelle nok til ikke å leke politikk med saken. Norske medier som har vært klar over saken, har sittet på den til det var forsvarlig å publisere. De svenske IS-barna som forsvant da de skulle bli hentet er bare ett eksempel på hvorfor det er viktig at så få personer som mulig sitter på informasjon om disse henteoperasjonene.

På onsdag lovet Jon Helgheim, FrPs innvandringspolitiske talsmann, at de andre partiene i regjeringen må “forvente at det kommer til å koste, våre velgere kommer til å kreve mange og blanke gjennomslag på andre områder for å veie opp for det man har trumfet igjennom nå”.

FrP har lenge vist seg å være trassungen i Regjeringen som stadig tvinger de andre partiene til å gi gjennomslag som går ut over regjeringsplattformen. Bompengeforliket som de sutret seg til midt i valgkampen er et godt eksempel. De saboterer stadig gjennomslagene til regjeringsparnerne side også. Det er nesten så en kan se for seg de andre partilederne som eldre søsken som himler med øynene når trassungen setter i gang med dramaet sitt, igjen, og igjen, og igjen.

Mandag er det duket for nok et krisemøte i regjeringen, fremprovosert av FrP. Så får vi se om den innvandringskritiske delen av FrP klarer å ta fra Siv Jensen nøklene til ministerkontorene. De ser ut til å trives bedre med slagord og avmakt, enn makt og innflytelse.

Mest lest

Arrangementer