Kommentar

Stakkars FrP, som har fått vondt i følelsene sine

Per-Willy Amundsen. Foto: Arne Petter Lorentzen/Frp.
Per-Willy Amundsen. Foto: Arne Petter Lorentzen/Frp.

Både VG og Aftenposten kan melde at tre innvandringskritiske FRP-medlemmene som sitter i Stortinget utvidede utenriks- og forsvarskomité har såre følelser over at de ikke har blitt informert om at en en norsk statsborger som har reist til Syria for å bli med IS har blitt hentet tilbake til Norge sammen med sine to barn.

– Det er respektløst overfor Frp. All den tid regjeringspartiene bør vite det er en viktig sak for oss. Vi ble informert via mediene, så jeg må si jeg er svært overrasket, sier Per-Willy Amundsen til TV2.

Jeg skjønner godt at Amundsen er lei seg for at de ikke fikk mulighet til å leke politikk med denne saken før barna og moren var trygt på vei til Norge, men sikkerheten til barna og de tjenestemmenene som har gjort jobben sin er viktigere enn sårede følelser i den delen av FrP som fortsatt later som om de er i opposisjon.

All den tid dette har vært en risikofylt henteoperasjon, bør vi alle være takknemlige for at regjeringens medlemmer og det norske embedsmannsverket er profesjonelle nok til ikke å leke politikk med saken. Norske medier som har vært klar over saken, har sittet på den til det var forsvarlig å publisere. De svenske IS-barna som forsvant da de skulle bli hentet er bare ett eksempel på hvorfor det er viktig at så få personer som mulig sitter på informasjon om disse henteoperasjonene.

På onsdag lovet Jon Helgheim, FrPs innvandringspolitiske talsmann, at de andre partiene i regjeringen må “forvente at det kommer til å koste, våre velgere kommer til å kreve mange og blanke gjennomslag på andre områder for å veie opp for det man har trumfet igjennom nå”.

FrP har lenge vist seg å være trassungen i Regjeringen som stadig tvinger de andre partiene til å gi gjennomslag som går ut over regjeringsplattformen. Bompengeforliket som de sutret seg til midt i valgkampen er et godt eksempel. De saboterer stadig gjennomslagene til regjeringsparnerne side også. Det er nesten så en kan se for seg de andre partilederne som eldre søsken som himler med øynene når trassungen setter i gang med dramaet sitt, igjen, og igjen, og igjen.

Mandag er det duket for nok et krisemøte i regjeringen, fremprovosert av FrP. Så får vi se om den innvandringskritiske delen av FrP klarer å ta fra Siv Jensen nøklene til ministerkontorene. De ser ut til å trives bedre med slagord og avmakt, enn makt og innflytelse.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Fra arkivet

 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Legaliser aktiv dødshjelp!Legaliser aktiv dødshjelp!
  Å kunne bestemme over eget liv, betyr også å kunne bestemme å avslutte det når det passer en.
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?
 • Må demokrati forsvares?Må demokrati forsvares?
  Mathilde Fasting har skrevet bok om demokrati og statsviteren Francis Fukuyama.
 • Et korrumpert monopolEt korrumpert monopol
  Norsk Tipping har skaffet seg et monopol på gambling i Norge gjennom "bestikkelser" av idrett og kultur.