Kommentar

Pinlig moralisme fra Borgen

Det undergraver tillit når symbolpolitikk gjemmer seg bak «faglige vurderinger». I forbindelse med USAs nasjonaldag 4. juli, har AmCar-entusiaster arrangert treff i Frognerparken i over 20 år. Nå er det slutt på blankpolerte klenodier for skuelystne. Ordføreren og hennes bymiljøetat rynker på nesen, og nekter dem å arrangere i Frognerparken. Det passer ikke inn i deres syn på hva Oslos grønne profil bør være. Det sender gale signaler.

Fra Raceworz Norway på Facebook: I en årrekke har SC Event og nå i det siste, Raceworz, arrangert amcarutstilling i Frognerparken i forbindelse med 4.juli feiringen. I dag kom nyheten vi dessverre har gått å ventet på – Oslo Bymiljøetat og ordfører Marianne Borgen, ønsker ikke lenger at feiringen skal inkludere bilutstilling. Begrunnelsen er Oslo kommunes grønne profil og kommunen mener dette sender feil signaler å tillate en bilutstilling i parken.

Amcar.no: Bymiljøetaten i Oslo går i strupen på norsk bilhobby!

Oppdatering 2/3-20 fra amcar.no: Tradisjonen med biler i Frognerparken får fortsette

En sanert offentlighet i eget bilde?

Borgen har tidligere tatt til orde for å avgrense kommunal grunn til bruksområder hun selv liker, som da hun tok til orde for å nekte SIAN å dumme seg ut offentlig på Tøyen Torg. Vi omtalte det tangentielt i forbindelse med koranbrenningssaken i Kristiansand i fjor.

Image by Jörg Buntrock from Pixabay

Mange ville kanskje tro det var menneskene som bodde i byen, som definerte hva den var. Og at de fikk bruke fellesområdene til sine formål på like fot. Slik er det altså ikke. Vi velger hva byen er politisk, for så å tre det sakte ned over hodene på både flertallet og mindretallet. Tipper ordfører Borgen skal få det gøy om andre krefter en gang vinner makten i Oslo og begynner å oppføre seg på samme vis; kanskje noen mener bredere kulturelle uttrykk representerer byen bedre enn det smale og klassiske? Fotball og country på sentrale fellesarealer, strykerkvartetter og teater kan arrangere på egnede parkeringsplasser.

Etter å ha blitt tillatt mer enn tjue ganger av fagetaten i Oslo, uttaler kommunikasjonsdirektør Richard Kongsteien til Dagsavisen at: » -Dette er ikke et profilvalg, men en faglig vurdering av hva parken tåler og hva den skal brukes til.»

Ja, så lenge det er en faglig vurdering, er det jo lite å innvende.

Faglige vurderinger utvikler seg som kjent i takt med (symbol)politikken.

Mest lest

Arrangementer