Nyheter

Ola Svenneby ble ny leder i Unge Høyre

Ola Svenneby fra Hedmark vant en kampvotering på helgens landsmøte mot Amalie Gunnufsen som var innstilt fra valgkomiteen.

– Vi skal være det viktigste ungdomspartiet. Dessuten skal vi bidra til å sørge for at Erna blir gjenvalgt som statsminister.

Dette svarer den nyvalgte lederen i Unge Høyre til Liberaleren når vi spør om hans ambisjoner.

Ola Svenneby er nyvalgt leder i Unge Høyre. Bildet er fra Unge Høyre rett etter valget.

– Hvordan skal Unge Høyre forholde seg til en regjering som øker de offentlige utgiftene?

– Det at statens utgifter øker er jo en av grunnene til at Unge Høyre vedtok et program om økonomisk bærekraft. Det er to ting som er viktig i denne sammenhengen. Den ene er pragmatisk. Det er et bærekraftsproblem at utgiftene øker samtidig som man risikerer at statens inntekter går ned.

– Den andre grunnen er prinsipiell. Unge Høyre er mer prinsipielle enn Høyre. Når det går mer penger til staten, så blir det mindre penger til private mennesker. Det er galt.

– Hvilke saker skal dere få gjennomslag for i Høyre?

– Vi vil ha gjennomslag for en skolepolitikk der det stilles krav til elevene. Der alle får muligheter, uavhengig av bakgrunn. Høyre har også vedtatt å gjennomføre en rusreform. Vi skal følge opp at Høyre faktisk gjennomfører dette.

Liberaleren fikk ikke være fysisk tilstede på landsmøtet på grunn av koronabestemmelser, og streamen gikk ned da ledervalget var. Kommunikasjonsrådgiver Mathias Willassen Hanssen opplyser til Liberaleren at seieren i ledervalget var ganske klar med 106 mot 86 stemmer.

Det er andre gang denne høsten at en ung kvinne fra Kristiansand er innstilt til leder for en partipolitisk ungdomsorganisasjon og taper for en mannlig utfordrer. Det samme skjedde i FpU da Christine Hartvigsen tapte for Andreas Brännström.

Unge Høyres nye sentralstyre består av disse menneskene:

  • Leder: Ola Svenneby, Hedmark
  • 1. nestleder: Håkon Snortheim, Akershus
  • 2. nestleder: Leon Solve Mossing Knudsen, Vestfold og Telemark
  • Sentralstyremedlem: Tonje Nilsen, Troms og Finnmark
  • Sentralstyremedlem: Caroline Hoff, Buskerud
  • Sentralstyremedlem: Ingrid Louise Storebø, Hordaland
  • Sentralstyremedlem: Ingerid Kristine Berge, Innlandet/Oslo

Les mer om landsmøtet i Unge Høyre:

Mest lest

Arrangementer