Nyheter

Redaktøren fyller 50!

Liberalerens grunnlegger og redaktør Bent Johan Mosfjell fyller 50 år idag. Det fortjener en skikkelig feiring, og han fortjener en solid hyllest!

Mye pent kan sies om Bent Johan, og uten å ta i eller strekke sannheten en milimeter; han er raus, blid, og omgjengelig. Han er gründer og idealist. Han både inspirerer og motiverer.

Allerede tidlig på 1990-tallet var han i gang med organisatorisk arbeid i Oslo FpU. En velkjent skikkelse i Hawaii-skjorter og ofte med pannebånd. Han var med på å danne FRIdemokratene i 1994,som han senere ble leder av, startet den liberalistiske bokhandelen Bauta Bøker og var leder for FRIdemokratenes studentorganisasjon FRIstud.

Som et liberalist og idealist har han forstått at det er viktig å spre ideer. Derfor var det viktig å utbre liberalistisk litteratur gjennom Bauta Bøker. Å nå ut til studentene motiverte til å danne FRIstud. Som redaksjonsmedlem siden starten vil jeg likevel hevde at Liberaleren er dét av Bent Johans prosjekter som har nådd lengst ut med liberalistiske ideer. Det var som leder for FRIdemokratene at han grunnla nettavisen Liberaleren. Et prosjekt basert på troen på ideologien, idealisme og frivillighet fra redaksjonens medlemmer. Liberaleren har overlevet helt siden 1999, og Bent Johan overtok igjen som redaktør i 2019. Da blåste han nytt liv i prosjektet – og Liberaleren fremstår livskraftig som aldri før.

Bent Johan følger med i tiden. Derfor har han også lansert en podcast; Bent Johans hjørne.

Et annet prosjekt fra Bent Johans side var nettstedet Bokavisen, der han fikk folk til å skrive om bøker de hadde lest. En slags forløper for dagens bokbloggere.

Bent Johan er optimist. I innvandringsdebatten har frontene hardnet i løpet av de tiårene Bent Johan har vært politisk aktiv og deltager i samfunnsdebatten. Han markerte et tydelig ståsted med artikkelen Muslimer er flotte mennesker fra 2006. Han har nylig bekjentgjort hvorfor han elsker innvandring.

Bent Johan er glad i mennesker, han gir ros og oppmuntring. En av Liberalerens nye redaksjonsmedlemmer fikk denne artikkelen fra Bent Johan på fødselsdagen sin. Et par andre medlemmer av redaksjonen fikk denne artikkelen med ros, der Bent Johan også formidlet sitt syn på hvordan mennesker behandles. Jeg kan ikke forestille meg annet enn at de elevene på Humanistskolen som har Bent Johan som lærer må være utrolig heldige.

Har jeg glemt å nevne noe? Det måtte være hans hjertelige latter og blide humør! Man blir i godt humør av å høre ham le.

Redaksjonen setter umåtelig stor pris på Bent Johan for alt han er og representerer. Vi ønsker ham hjertelig til lykke med dagen!

Mest lest

Arrangementer