Kommentar

Senator særdeles positiv til Bitcoin

Bitcoin 2021 Konferansen i Miami som fant sted tidlig i Juni, var ikke bare en feiring av slutten på pandemien og en mulighet for sterke tilhengere av blokkjede og kryptovaluta til å samle seg maskeløse sammen med 10 000 andre reisende. Det var også et viktig øyeblikk for en teknologisk og kulturell bevegelse som har satt seg intet mindre mål enn å skille stat og penger/økonomi!

Bitcoin ble introdusert for verden en god del år tilbake, da et anonymt geni delte et nisiders dokument til en obskur epostliste, og nå er det den tredje største valutaen på planeten i følge Deutsche Bank. I de kommende 12 årene, så vil vi kunne se tilbake på Bitcoin 2021-konferansen som kryptogenerasjonens svar på Woodstock-festivalen.

En av de største—og mest overaskende—stjernene på konferansen var den 66 år gamle republikanske senatoren Cynthia Lummis fra Wyoming. Fra scenen og i et interview med Reason, argumenterte Lummis særdeles godt for at bitcoin ikke bare vil tilby oss et legitimt, svært godt alternativt verdilagringsmedium, og byttemiddel, men at den kryptografiske mynten også vil kunne fungere som en beskyttelse mot devaluering av den amerikanske dollaren og andre valutaer gjennom å begrense hodeløs trykking av fiatpenger.

Hun tror også at bitcoins vekst, som feilaktig er blitt angrepet for dens enorme bruk av energi, vil fremtvinge utbygging av fornybar energi, blant annet på steder som Wyoming. Hun la dessuten meget stor vekt på den digitale myntens personvernfunksjoner i en verden med stadig økende grad av overvåking av både regjeringer og private selskaper.

Mest lest

Arrangementer