Kommentar

Strømmetjenester er fremtiden

Gamle vaner står ofte i veien for gode fremtidsløsninger. OL kan være en døråpner.

I VG kan vi lese at Warholm og håndballherrene ikke vises på lineær tv. Discovery+ nedprioriterer disse på TV-kanalene TVNorge eller Eurosport Norge, og viser dem heller som strømmetjeneste. Det er gledelig, men naturligvis ikke populært.

Denne holdningen er nok vanlig, men ekstremt bakstreversk. Jeg har tidligere skrevet om at reklame er respektfull betaling. Kravet om at alle skal få se slike sendinger som er «allemannseie» er respektløst overfor alle dem som faktisk ikke er interessert. Jeg kjenner mange som ikke er det grann interessert i friidrett eller håndball.

Det eksisterer også et element av monopoliseringstankegang bak dette. Tjærås og hans likesinnede vil velge ut de opplevelsene som vi alle skal ha som allemannseie. Det er ganske arrogant.

Jeg har en fortid som sportsidiot fra tiden med NRK-monopolet og vet utmerket godt hva som er resultatet av slike holdninger. For å bruke fotball som eksempel. De bestemte at alle skulle se kun engelsk fotball. Så var det et par sesonger der man kun skulle se tysk fotball. Vi kunne ikke velge. I dag kan man se fotball fra alle ligaene. Kommersialiseringen og pengegaloppen har vært en velsignelse for fotballidiotene.

Joda, med lineær tv kan man vise noen få ting samtidig. Discovery+ strømmer alle øvelsene. Det er jo naturlig når de må betale mye for rettighetene. Istedenfor å bare se det utvalgte, kan man velge det man vil.

Siden dette er nytt for folk og mange er stokk konservative når det gjelder nye fantastiske løsninger, så benytter selvsagt Discovery+ anledningen til å legge opp skjemaet slik at folk lokkes vekk fra TV Norge og over på nettet. Det er positivt.

Det koster til og med ikke noe. Det er selvsagt lokketilbud, men jeg forsyner meg jo av smaksprøver i butikkene også. Løsningen er liberaleres drøm. Folk kan velge blant alle produktene og de som ikke er interessert, slipper å betale for moroa.

Mest lest

Arrangementer