Kommentar

Ropstad og MeToo

Det startet så bra, forrige stortingsperiode. Viktigst av alt var MeToo. Giske skulle ikke få lov til å ha verv igjen noen gang, mente mange. Riktignok ille det Giske gjorde. Men verre enn f.eks. å bombe Libya?

Så kom stortingspresident Thommessen med sin byggeskandale. Ut av presidentkontoret måtte han. Ille nok var overskridelsene ved byggeprosjektet. Men verre enn sløsingen som begås via de formelt korrekte prosedyrer i stortingssalen?

Som en flott avslutning rett før valget – i stortingsperiodens aller siste måned, september – kom Ropstad med flere. De hadde sørget for stortingsgoder til seg selv. De hadde sørget for en ekstra hovedstadsbolig på statens regning. Slikt bør ikke tolereres. Men er det virkelig verre enn den milliardpengebruken som begås «for fellesskapet»?

Følger politikerne i fellesskap korrekte prosedyrer, er det svært mye de kan slippe unna med. Men vandrer du avsted for å gjøre din egen lille kreative greie, da kommer de i flokk for å ta deg. Da er du – som den svake gnuen i ytterkanten av flokken – et lett bytte for løveflokken.

Den samme flokken som tar avvikeren hardt og brutalt, er like servilt aksepterende for det politiske fellesskapets maktbruk innenfor formelt korrekte prosedyrer.

Trygve Hegnar oppfordret Ropstad til å følge budet om ikke å stjele. Det er visst ikke så farlig for flertallsmakten i stortingssalen.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer