Kommentar

Ropstad og MeToo

Det startet så bra, forrige stortingsperiode. Viktigst av alt var MeToo. Giske skulle ikke få lov til å ha verv igjen noen gang, mente mange. Riktignok ille det Giske gjorde. Men verre enn f.eks. å bombe Libya?

Så kom stortingspresident Thommessen med sin byggeskandale. Ut av presidentkontoret måtte han. Ille nok var overskridelsene ved byggeprosjektet. Men verre enn sløsingen som begås via de formelt korrekte prosedyrer i stortingssalen?

Som en flott avslutning rett før valget – i stortingsperiodens aller siste måned, september – kom Ropstad med flere. De hadde sørget for stortingsgoder til seg selv. De hadde sørget for en ekstra hovedstadsbolig på statens regning. Slikt bør ikke tolereres. Men er det virkelig verre enn den milliardpengebruken som begås «for fellesskapet»?

Følger politikerne i fellesskap korrekte prosedyrer, er det svært mye de kan slippe unna med. Men vandrer du avsted for å gjøre din egen lille kreative greie, da kommer de i flokk for å ta deg. Da er du – som den svake gnuen i ytterkanten av flokken – et lett bytte for løveflokken.

Den samme flokken som tar avvikeren hardt og brutalt, er like servilt aksepterende for det politiske fellesskapets maktbruk innenfor formelt korrekte prosedyrer.

Trygve Hegnar oppfordret Ropstad til å følge budet om ikke å stjele. Det er visst ikke så farlig for flertallsmakten i stortingssalen.

4.7 3 vurderinger
Vurdering

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Mest lest

Fra arkivet

 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • En styrke og en svakhetEn styrke og en svakhet
  En av liberalismens sterkeste og viktigste sider er samtidig dens største svakhet.
 • Delingsøkonomi på en – to – tre!Delingsøkonomi på en – to – tre!
  For fem år siden var ordet "delingsøkonomi" på alles lepper, men da aktørene i denne sektoren begynte å utfordre eksisterende næringsvirksomhet så satt politikerne foten ned.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • La pensjonistene betale full prisLa pensjonistene betale full pris
  I Norge er det slik at den rikeste gruppen må betale mindre enn andre i kollektivtrafikken.
 • Jeg er krenket!Jeg er krenket!
  Francis Fukuyama har skrevet bok om identitet. Har krenkehysteriet røtter til den franske revolusjon?