Kommentar

Derfor er Pride fremdeles viktig

Pride har alltid provosert, det har gitt resultater. Dersom noen tror at skeives rettigheter har kommet av seg selv, tar de skrekkelig feil. Det er de som turte å utfordre etablerte sannheter som har gjort at skeives rettigheter og levevilkår har kommet så langt som det har gjort i 2022. For meg fremstår ikke Pride veldig provoserende i dag, men med et kjapt lite gjennomsøk i kommentarfelt på sosiale medier oppdager jeg at mange føler seg støtt av at kjærligheten feires i juni. Det er klart, hvis du vil hate Pride, så klarer du det. Men la meg anbefale en litt mer åpen holdning til andre menneskers grunnleggende rettigheter.

Pride tåler debatt. Ja, vi kan diskutere skolens rolle i en Pride-feiring, det er en helt ærlig debatt. Men debatten må basere seg på faktiske premisser, og ikke antakelser om obligatorisk oppmøte til Pride-parader. Pride er en bevegelse som på ingen måte er skapt av FRI eller andre organisasjoner. Pride er en bevegelse som jobber for å sikre at alle mennesker i alle land kan få leve som den de er og elske den de vil. Det representerer rett og slett mye mer enn hva kommentarfeltene forholder seg til.

Pride handler også om de som ikke kan feire kjærligheten. Russland velger nå å skjerpe «homopropagandaloven» som allerede har ført til trakassering og dårligere levevilkår for skeive i nabolandet vårt. Ungarn går på regjeringsnivå til kamp mot transpersoner. I Polen vedtar de homofrie soner. Homofile risikerer fengsel i 60 land og dødsstraff i 11 land.

Derfor er Pride fortsatt viktig.

Jeg er ikke homo. Men jeg feirer Pride for alle de som ikke kan feire selv. Som liberalist tror jeg på enkeltmenneskets frihet uten statens innblanding.

Dersom du er i mot Pride bør du spørre deg selv en ekstra gang om du kanskje ikke skal revurdere standpunktet ditt. Verken regnbueflagget eller Pride er synonymt med en organisasjon. Det er synonymt med frihet.

Ikke les Bibelen som fanden leser den. Åpne øynene.


Innlegget ble først publisert på Simon Velles Facebookprofil og er gjengitt med hans velvillige tillatelse.

Mest lest

Arrangementer