Kommentar

Kommunen klarer ikke primæroppgavene

Det er glatt i Oslo, og de offentlige myndighetene er fullstendig inkompetente. Jeg vil tippe at de fleste mener at det å ta ansvar for parker og fortau er noe kommunen skal gjøre, og som ikke kan overlates til private. Hver vinter blir vi minnet på at det ikke skal så mye til før private kan bli bedre enn offentlig. Om sommeren også, forresten av andre grunner. Det var visstnok veldig vanskelig i 2022 å få fylt fontenene med vann.

Avisa Oslo skriver at den kommunale løsningen på is i trapper i parker, rett og slett er å stenge trappen. Det er så pinlig at det er er helt utrolig. Enhver privatperson klarer jo å få fjernet is fra sin trapp hvis folk skal gå på den. Forskjellen er at i det offentlige byråkratiet har det ikke noen konsekvenser å ikke levere gode tjenester.

Folk faller og slår seg på fortau fulle av is. Jeg må drive balansekunster på høyt nivå når jeg går gjennom en park. Er det slik det skal være i vår hovedstad?

Byrådet i Oslos budsjettforslag for 2022 hadde satt av 66 milliarder kr til drift og 19 milliarder til investeringer. Det bør være nok penger der til å fjerne litt is om vinteren. Denne artikkelen er selvsagt ikke et rop om mer offentlige utgifter. Poenget her er at ting kommunen gjør dårlig, bør overlates til private. Det er tydelig at parker og fortau er i den kategorien.

Men hva om det blir dårligere med privat? Vel, det er vel vanskelig å få til, men i så fall slipper jeg i hvert fall å være med på å betale for det. For vi betaler skatt for alt det offentlige driver med.

Hvordan skal dette privatiseres? Aner ikke. Bare idioter tror de kan gi gode forklaringer på alt. Det bør noen som er mer interessert i praktisk-politisk kommunepolitikk enn meg skrive om.

Mest lest

Arrangementer