Nyheter

Simen Velle vil ha mindre offentlige utgifter

Velle begynte sin landsmøtetale med å snakke om hvordan FpUerne hadde gjort så godt arbeid de siste to årene. Det har vært mye debattskolering og mange FpUere som står på og får sin ros av FpUs leder.

– Det at dere er så gode, gjør min jobb til verdens beste.

Han gikk deretter over på kritikk av regjeringen og dagens politikk. Oslos kriminalitet er mer åpenlys og tettere på kroppen enn før.

– Jeg trodde matkøer hørte historien til. Arbeidende nordmenn fra flerinntektshusholdninger får ikke inntekten til å strekke til. Det er statens skyld.

Han begrunnet dette med at alle betaler skatt og at folk mister mye inntekter på grunn av alt staten tar. Velle ville ha frikortgrensen opp til 250 tusen.

– Den første kvarte millionen du tjener skal være din.

Han snakket deretter om forsvar og politi. Han vil ha mer penger til forsvaret i denne truende tiden og vil ha mer penger til politi. Klassiske saker for partiet. FpU er også blitt mer likt moderpartiet når det gjelder innvandring. Velle var bekymret for enkelte av impulsene som kommer over grensen fra andre kulturer. Problemer er lett å håndtere hvis det er få det gjelder, men han mente at det er det ikke lenger. 

– Nå er Oslo fullt. 

Han mente at integreringsarbeidet kun kan fungere hvis vi lever i fred med hverandre.

NAV er et fluepapir

– Noe av det fineste i samfunnet er at vi stoler på hverandre.

Han tenkte på folk som ikke bidro til samfunnet. De som ikke jobber og betaler skatt. Han gikk hardt ut mot stillesitterne. Det er kanskje Norges største bortkastede ressurs. Mennesker som dessverre har satt seg fast i et bakstreversk system.

– NAV er ikke en trampoline der folk kan sprette opp, men mer som et fluepapir der folk sitter fast. Vi har i for mange år sydd puter under armene til folk.

Han kritiserte deretter avslutningsvis sitt eget parti.

– Vi har ikke rent mel i posen selv heller. Vi brukte mye penger da vi var i regjeringen.

Han mente at hvis FrP skal bruke en krone, må den hentes fra statsbudsjettet og ikke fra oljefondet.

– Vi lever i en helvetes oljerus og nå er det på tide med en avrusning.

Se vår side med samling av stoff om FpU.

Mest lest

Arrangementer