Kommentar

Norsk pokerspiller flytter til Wien

Bortsett fra Fremskrittspartiet er det ingen av partiene på Stortinget som kan kritisere regjeringen og stortingsflertallet, for at norske pokerspillere flytter til utlandet. Norske profesjonelle pokerspillere har håpløse vilkår i Norge.

Regjeringen Erna Solberg fikk vedtatt og gjennomførte en illiberal spillpolitikk i åtte år, i periodene 2013 til 2021. Regjeringen Jonas Gahr Støre har videreført politikken.

I spillpolitikken er Fremskrittspartiet et liberalt alternativt, men partiet har 21 av 169 stortingsrepresentanter og er i et sørgelig mindretall.

I den første perioden med Erna Solberg som statsminister, ble forbudet mot poker fjernet. Liberalisering av politikken hadde lite å si for profesjonelle spillere. Den nye politikken medførte kun at norgesmesterskap kan arrangeres i Norge og det er tillatt med pokerlag i private hjem.

Lotteritilsynet har utarbeidet en oversikt over regelverket for poker i Norge.

Jon Kyte flytter

Pokerspilleren Jon Kyte flytter til Wien, en by og et land der politikere har tilrettelagt for pokerspillere.

–Jeg flytter til Østerrike fordi dette er et land som virkelig lar deg satse på poker fulltid uten hindringer. Her kan jeg spille på alle online sites, også er planen å spille større turneringer under WSOP i sommer, og da hjelper det at staten ikke tar 30 prosent av cashen før man mottar den. Det sier Jon Kyte til Poker.no.

Eksemplet Poker.no bruker er følgende: Tenk deg at Jon Kyte kjøper seg inn i to turneringer for 10k dollar i hver. Så ryker han i en, mens han min-casher for 20k i den andre. Da får han 30 prosent skatt på hele premien på 20k, tilsvarende 6k dollar, uten at det trekkes fra to innkjøp a 10k dollar.

Norske politikere har også lagt store hindringer for tilgang på de ulike pokersites. Mange spillere er på grunn av det norske regelverket forhindret til å delta i de største turneringene, turneringer profesjonelle spillere bør delta i.

Bagateller eller….

De siste årene har det vært mange medieoppslag om næringslivstopper som har flyttet til Sveits. Nå saken om pokerspilleren, Jon Kyte; med gode eksempel. Hvorfor legger regjeringen opp til en politikk som «tvinger» mennesker ut av Norge? Hvorfor vedtar Stortinget denne politikken?

Hver enkelt flyttesak kan for så vidt være en bagatell, en kuriositet, men det begynner å bli mange saker i et land der vi trenger både næringslivstopper og pokerspillere.

Mest lest

Arrangementer