Kommentar

Pinlig is-nasjonalisme!

Når man har en landbruksminister fra Senterpartiet, bør man ta alle oppfordringer med en klype salt. Geir Pollestads i utgangspunktet sympatiske oppfordring om å spise mer is, utvikler seg i en ekkel retning når man leser nedover i artikkelen.

Poenget er å støtte norsk selvforsyning og å oppfordre folk til å boikotte utenlandsk is.

Hvor inngrodd går det an å bli? Spis den isen du synes er best! Så enkelt. Og er du opptatt av penger, så spis den isen som gir deg mest nytelse ut fra pris.

Det er nemlig ikke slik at det alltid er norsk som er best. Og hvis du ikke oppriktig mener at norsk is er best fordi du tilfeldigvis er født i Norge, så bør du droppe slik primitiv nasjonalisme.

Is og milkshake kjøpt i Paris

Bildet viser is kjøpt i Paris nå nylig, og den var minst like god som noe du får kjøpt her i Norge. Det er på tide vi graver oss opp av steinrøysa og dropper troen på at det er typisk norsk å være best på alt. Vi er ikke det. Denne misoppfattelsen brukes stadig vekk, for eksempel når det gjelder melk. Verden blir bedre hvis vi ikke er så redde for varer, tjenester, kapital og mennesker fra utlandet.

På slutten av denne korte saken, har jeg lyst til å dele et bilde til. Det inneholder frukt og bær kjøpt på samme tur i Paris. Det ser ganske godt ut, ikke sant? Bedre enn det som finnes i norske butikker. Til og med jordbærene ser deilige ut. Og jeg synes de faktisk var bedre enn godt norske jordbær. Vi bør åpne oss selv opp for resten av verden. Det gir et bedre og mer smakfullt liv.

Frukt og bær kjøpt i Paris

Mest lest

Arrangementer