Ukategorisert

Tøff kamp om seerne

NRK utvider virksomheten, og gir konkurrentene tøffere forhold.

Mandag 3. september kommer NRK3 på lufta og NRK2 relanseres med ny profil. Til tross for klaging over dårlig økonomi øker NRK aktiviteten, og det vil komme nye krav om flere lisenspenger i form av økt TV-skatt. Liberaleren ønsker færre tilbud fra NRK, ikke flere slik statsinstitusjonen i dag kommer med.

NRK er et klassisk eksempel på at en spesiell aktør får konkurransefortrinn gjennom politiske vedtak. Mens de fleste andre aktører må skaffe egne inntekter, får NRK hjelp av politikerne. Den politiske drahjelpen gir NRK enorme fordeler på bekostning av andre. Dagen i dag regnes som en merkedag i NRK-historien. For oss som vil ha konkurranse på like vilkår, er dagen kun trist.

Liberalerens syn er at kringkastingsvirksomhet ikke er noen offentlig oppgave. Avgift på å eie TV er naturligvis heller ikke noe poeng. Hvis NRK skal finansieres må det gjøres av eier, eller ved betaling til selskapet. Ser man ikke NRK, er det ingen grunn til å betale.

Les mer om NRK-lisensen.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer