Ukategorisert

Du får fortsatt reise med fly

Lars Sponheim, Venstres leder, har lekt med tanken om å rasjonere sydenturene. Fremtiden i våre hender ønsker reklameforbud på flyreiser. Ingen av tiltakene er aktuelle, ettersom fly er det beste alternativet når avstandene er store.

I dag presenterte Avinor prosjektrapporten ”Bærekraftig og samfunnsnyttig luftfart”. Politikerne vil fortsatt regulere denne delen av samferdselssektoren i stor grad, men ikke så mye som noen politikere og Fremtiden i våre hender ønsker. Fly er faktisk det beste alternativet for mange av oss.

Målsetningen er nullvekst i utslipp av klimagasser fra luftfarten frem mot 2020, selv med betydelig trafikkvekst, ifølge en pressemelding fra Avinor. Få nye forbud vil komme, men det forventes modernisering av både flyflåten og flyplasser. Rapporten viser at det er mulig å begrense utslippene fram mot 2020 med den teknologien som vil være tilgjengelig de kommende årene. Det betyr at politikerne forblir fornøyde, og borgerne får fortsatt ”statlig tillatelse” til å fly på ferier med jevne mellomrom.

Det er Avinor sammen med SAS Norge, Widerøe, Norwegian og NHO som står bak rapporten ”Bærekraftig og samfunnsnyttig luftfart” som ble presentert i dag.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer