Ukategorisert

Forbud mot kjøp av sex i Norge og i utlandet

Regjeringen fremmet i dag et lovforslag om å kriminalisere kjøp av seksuelle tjenester i Norge og i utlandet. Loven, hvis den blir vedtatt, vil gi politiet adgang til å pågripe, fengsle, ransake, samt overvåke og avlytte samtaler med samtykke fra en av samtalepartene.

Det er ikke overraskende at forslaget kommer. Saken har vært på høring, og regjeringens intensjoner har vært et forbud mot kjøp av sex.

Regjeringen ønsker bøter eller fengsel inntil seks måneder som straff for den som skaffer seg seksuell omgang eller handling mot vederlag. Med seksuell omgang menes for eksempel samleie, fysisk berøring mellom blottede kjønnsdeler, ensidig eller gjensidig masturbasjon. Seksuell handling kan være beføling av en annens kjønnsorganer eller bryster.

Hvis noen skulle få fengsel i seks måneder for en frivillig avtale mellom to eller flere voksne personer, vil det være et statlig overgrep mot den som blir puttet i fengsel.

Regjeringen mener vederlagets form er uten betydning, og kan være penger, gjenstander eller liknende. Det betyr i praksis at det i fremtiden kan bli ulovlig å spandere drinker på byen, for så å havne i samme seng når natten kommer. Ironisk nok kan en stor del av Norges befolkning bli forbrytere dersom regjeringen får tilsutning for lovforslaget.

Liberaleren er imot en lov på dette området. Vi forsvarer eiendomsrettigheter, og retten til å inngå frivillige avtaler. Det er ting som tyder på at et forbud ikke fungerer, noe som kan bevises i Sverige. Menneskehandel er allerede ulovlig, og forslaget fra Knut Storberget vil ikke hjelpe kvinner som lever som slaver.

Den mest positive i dag er stortingsrepresentant Inga Marte Thorkildsen, SV. Hun har en annen innfallsvinkel enn Liberaleren, men ønsker ikke at Stortinget skal vedta forslaget fra regjeringen. Ifølge Nettavisen mener Thorkildsen at Stortinget ikke kan vedta loven før alle andre hjelpetiltak for de prostituerte er på plass. Hennes utspill viser at regjeringen ikke har full ryggdekning i regjeringspartiene for forslaget som ble presentert på en pressekonferanse i dag.

11 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Kjetil
Kjetil
14 years ago

Når jeg leser denne saken, kommer jeg plutselig på et fantastisk sitat fra den fenomenale filmen «Good Morning, Vietnam».

Da Adrian Cronauer, spilt av Robin Williams, endelig blir tatt av luften og sendt hjem, sier han til sin overordnede, majoren med det slående etternavnet Dickerson (spilt av J.T. Walsh): «You are in more dire need of a blowjob than any white man in history».

Erik Sandal
Erik Sandal
14 years ago

Er det mulig at konsekvensene av denne loven fører til at det blir forbudt å innvitere en dame ut på middag?

Konrad
14 years ago

Ja, og hva er en avtale. Er en «forståelse» en avtale selv om ikke noe er sagt klart og tydelig?

Denne loven vil jo være i strid med andre lover. F.eks. har ektefeller gjensidig forsørgerplikt, i de fleste tilfeller er mannen hovedforsørger. Er ikke forsørgelsen et vederlag for regelmessig sex? Ja for mann som blir nektet sex vil vel kreve skilsmisse? Forsørgerplikten tvinger altså menn til å betale for sex.

Kjetil
Kjetil
14 years ago

Et interessant og høyst relevant moment er jo hvordan dette skal håndheves i praksis. Her føler jeg at regjeringen legger frem et lovforslag nærmest i all hast, uten å tenke på hvordan politiet skal gripe det an. Har ikke politiet problemer nok med knappe ressurser og andre gjøremål? Jeg tviler på at dette vil få topp prioritet hos politiet. De burde være såpass ærlige og si at «dette har vi ikke tid eller ressurser å bruke på, vi er syltet ned i andre oppgaver».

Ragnarkisten
14 years ago

Jesus Kristus (ja i slike stunder må selv jeg be til høyere makter) Norge blir bare et dummere og dummere samfunn. Ikke nok med at de skal forby sexkjøp i Norge, nå skal de også forby sexkjøp fra nordmenn i utlandet også. Jeg leste en artikkel i dag om en mann som ble arrestert i itialia fordi han kikket for lenge på en dame på toget. Snart skal vel man forby menn også. Bure dem inne fordi de er født som hankjønn. Jeg skulle grått men jeg har ikke flere tårer igjen. Jeg skulle ledd, men jeg har ødelagt smilemuskulutaruen… Read more »

jan banan
jan banan
14 years ago

Lovforslaget er uforsvarlig, på linje med forbud mot narkotikahandel. Som om ikke horene har en vanskelig nok livssituasjon når de må leie ut kroppen sin opptil 15 ganger på et døgn, så må de nå i tillegg sørge for at kundene deres ikke blir oppdaget og arrestert. Mer utnyttelse, vold, og en råere tilværelse blir resultatet.

Men prinsipielt er det loven som er umoralsk. Hvilken rett har politikerne til å legge føringer for voksne folks frivillige overenskomster? Og hvorfor skal politikerne bruke lovverket til å sende ut «holdningsskapende signaler» hele tiden?

Voodoo-king
Voodoo-king
14 years ago
Piris
Piris
14 years ago

Woodoo-king : Kanarifugl ? Hva er det du prøver å si ?
Å advare oss mot overformynderiet ? Den er i alle fall ikke ny !

Emil
Emil
14 years ago

Hadde i utgangspunktet fått litt sans for Storberget etter han talte imot denne loven på AP sitt landsmøte, men da han på dagsnytt 18 satt og forsvarte dette lovforslaget ved å peke på en nordmann som ble tatt for pedofili i Thailand var han helt på jordet og sank til bunns igjen. Skuffende billig retorikk, og en ufattelig svak lov. Vi har jo allerede lover mot trafficing og pedofili. Det at de heller ikke er villige til å høre på de som høyst sannsynlig blir taperne, altså de prostituerte, er ikke mindre enn skammelig, og gjør det klart for meg… Read more »

Fredrik
11 years ago

Alle som ønsker å bli kvitt denne idiotiske loven bør bli med på «alle kjøper en hore dagen» på Facebook: http://www.facebook.com/event.php?eid=136806773010504

Fra arkivet