Ukategorisert

Ulovlig?

Liberaleren er imot offentliggjøring av skattelistene. Dagens regler kan være i strid med Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen.

På oppdrag fra Skattebetalerforeningen har advokat Kyrre Eggen, spesialist på europeiske menneskerettigheter, sett på hvorvidt offentliggjøringen av skattelistene er i tråd med Den europeiske menneskerettighetskonvensjonen som også er bindende for Norge.

Advokatens konklusjon er at offentliggjøringen av skattelister etter dagens regler, hvor det ikke eksisterer noen skranker for elektronisk publisering av samlede skattelister, vil kunne innebære en krenkelse av EMK art 8, skriver Skattebetalerforeningen på sitt nettsted.

Skattebetalerforeningen vil tilbake til ordningen som Samarbeidsregjeringen innførte, at listene skal ligge ute i 3 uker. Likevel nok tid til å kopiere det meste av det en ønsker å vite om familie, venner og uvenner, naboer og andre man måtte ønske å grafse i privatlivet til.

En undersøkelse fra 2007 viste at kun et mindretall av borgerne støtter offentliggjøring av skattelistene.

0 0 vurdering
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
12 years ago

Det er uhørt å publisere sånne ting. Heksejakt-jantelov. Får meg til å hate Norge mer enn jeg allerede gjør. Jeg mister absolutt all respekt for Norge, staten og alt den står for når jeg ser dette i aksjon.

I andre land blir folk drept av kyniske bander når sånt offentliggjøres. Det kommer til å skje i Norge. Og mange rike gamlinger har allerede blitt rante. Uakseptabelt at sosialstiske tapere av noen jævla bønder får styre landet.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Frihet, likhet og brorskapFrihet, likhet og brorskap
    14. juli feirer Frankrike den store revolusjonen i 1789.
  • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
    FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
  • 7 bøker som har påvirket meg7 bøker som har påvirket meg
    Bøker gir kunnskap og inspirasjon. De kan utfordre og bekrefte. Det er en sann glede å oppdage en god bok.