Ukategorisert

Hysteri!

Liberaleren advarte allerede i 2007 mot utviklingen. I dag slår en rekke aviser og radiostasjoner stort opp at mange personer spiller dataspill.

Det største oppslaget er det Dagsavisen som har. Gjennom avisen slår et fagmiljø fast at spill uten penger er et stort problem. Eksemplene som avisen bruker er ”World of Warcraft” og ”Age of Conan”. Analysene begrunnes med tallene fra Hjelpelinja.

Liberaleren har aldri advart mot spill, men vi har studert tallene fra Hjelpelinja de siste årene. For å gjøre tallene så drastisk som mulig har Hjelpelinja også fokusert på personer som spiller på det som ikke direkte er pengespill. Hjelpelinja har begynt å kategorisere spill der penger ikke er viktig.

Dagens hysteri minner veldig om de første oppslagene mot spilleautomater. Det startet forsiktig, i dag er det forbud mot de gamle, blinkende automatene. Den retningen kan også dagens utspill fra psykologspesialist Gerhard Relling ta.

Det må være klare grenser på hva staten kan definere som et samfunnsproblem. Ansvarsløshet relatert til lystbetont atferd bør ikke, og skal ikke, være et statlig ansvar.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer