Ukategorisert

Søndagshandelen forblir urettferdig

Regjeringen vil videreføre ordningen med stengte butikker på søndagene, men forsvarer at enkelte aktører får ha åpent på den såkalte hviledagen. Det betyr at de som driver et hagesenter eller en storkiosk får konkurransefortrinn i forhold til andre aktører.

Loven om helligdagsfred regulerer bort mye av friheten til bedriftene.

Noen bedrifter har reagert på de ulike konkurranseforholdene. Bauhaus har valgt å bryte loven. Det spesielle med en del bedrifter som har reagert mot forskjellsbehandlingen, er at dem ikke ønsker å styrke eiendomsretten. De forsvarer ikke retten til å fastsette egen åpningstid, kun likere konkurransevilkår gjennom at også hagesentrene skal ha stengt på søndagene. Det er en merkelig holdning. Like konkurranseforhold blir det kun når politikerne behandler alle aktørene likt. Hagesentrene er ikke alene om ha lov til å ha søndagsåpent.

Ifølge Dagligvarehandelen.com ønsker ikke regjeringen å gjøre noe med dagens ordning. Det betyr at Jens Stoltenberg forsvarer et svært urettferdig system. Han forsvarer ulike konkurranseforhold mellom bedrifter som kjemper om kundene. Han nekter bedriftene en frihet til selv å bestemme egne åpningstider.

Liberaleren trekker gjerne frem historien om Tove Gabrielsen. Hun ønsker at butikken som hun driver skal ha åpent på søndagene, men får ikke lov til å ha søndagsåpent av Jens Stoltenberg og flertallet av politikerne.

Tags:

Mest lest

Arrangementer