Ukategorisert

Bloggstafetten dag 13

Bloggstafetten mot datalagringsdirektivet nådde 100 deltagere forrige lørdag, og vi nærmer oss 150. Stafetten omtales som eksempel på bruk av sosiale medier. Nye bloggere kommer til, gamle minner om temaet, og noen skriver også innlegg i papirutgavene av avisene. På twitter blir både stortingskandidater, statsråder og statsministeren selv utfordret på hvor det blir av regjeringens standpunkt til datalagringsdirektivet. Hadde det vært bedre for oppslutningen om vi kalte det overvåkningsdirektivet? Det har Bjørn Stærk gjort.

Igår skrev Bjørn Stærk om direktivet på sin blåblogg hos Dagbladet. Han valgte da bevisst overskriften overvåkningsdirektivet. Stærks bloggpost, som absolutt er verdt å lese, og i skrivende stund har 34 leserkommentarer, svarer en kjent forsvarer av direktivet (George Gooding) slik: “Ordet er brukt bevisst, og jeg ser ikke hvorfor du reagerer på det. Eller blir det overvåkning først i det noen leser dataene som er samlet inn? Dagens og framtidens overvåkning skjer vha automatisk innsamling av store datamengder, ikke overvåkere som personlig følger med på hver detalj. Om du allikevel ikke regner dette som overvåkning, trenger vi et annet ord for det, men uavhengig av ordvalg er det fremdeles en farlig praksis som reduserer personvernet.”
Og: “Tilsvarende er “datalagring” et ord som utløser en apatisk reaksjon fra folk, til tross for trusselen det utgjør mot privatlivet vårt. All overvåkning er i bunn og grunn datalagring. Hva kan vel være farlig med litt datalagring? Jeg forklarte i innlegget hvorfor jeg tror det er farlig å lagre så mye data om mennesker.”

Twitrebloggen er blant nye deltagere i bloggstafetten

I dagens Østlendingen har Aurora Furuseth, stortingskandidat før Miljøpartiet De Grønne i Hedmark et innlegg om direktivet (scroll nedover!)

Hildring har tidligere sluttet seg til bloggstafetten, og benytter anledning til å minne om den
Det samme gjelder And the world tosses

Bloggeren Politisk ukorrekt er med

Vox Populi svarer Hablog, som er kritisk til bloggstafetten

Redaksjonens fyrtårn på Nordkapp, Solvik, har i sin blogg fokusert på at stortingsrepresentant Vera Lysklætt (V) støtter stafetten. Solvik er igang med pr. epost å utfordre partienes stortingskandidater i Troms og Finnmark.

0 0 vurderinger
Vurdering
3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
George Gooding
11 years ago

Hadde jo vært kjekt om begge sider av den samtalen var omtalt da, Per. Mitt resonnement for hvorfor det er ulogisk og feilaktig å kalle dette overvåkning bør få like mye “spalteplass” som det Stærk mener, eller?

George Gooding
11 years ago

Stærk har gitt meg et svar, men det er ikke solid når han fremdeles ikke klarer å svare meg på om han anser dagens situasjon som overvåkning, noe det ikke er, som undergraver hele grunnlaget for å bruke betegnelsen. Ja, motstanden mot direktivet er nesten uten unntak basert på feilinformasjon, uvitenhet, og skremselspropaganda. Det har både du, han, og andre gitt bevis for når dere fronter snakkepunkt som ikke tåler en kritisk gjennomgang. Hvis du ser kommentaren min til Vox sitt innlegg, ser du mer av det samme. Desinformasjon spres fra den ene til den andre, selv om jeg har… Read more »

Fra Liberalerens arkiv

 • Feirer du Thomas Jefferson?Feirer du Thomas Jefferson?
  Thomas Jefferson oppsummerte liberalismens kjerne i Uavhengighetserklæringen.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
  Trickle down economics er blitt en slags vits. Men ikke la deg lure: Den stemmer.
 • I møte med fiendenI møte med fienden
  Jeg har sett en svært god film om amerikanske høyreekstreme. Jeg deler her noen av mine tanker.
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.