Ukategorisert

Høyrepolitiker tenker på de svakeste av de svake

Nikolai Astrup, 4. kandidat for Oslo Høyre, beholder sitt ungdommelige mot og står fast på gamle meninger, selv om han nå er stortingskandidat. Høyrepolitikeren mener heroin bør skrives ut på resept!

Allerede i 2004 skrev Astrup om denne saken og om standpunktet han hadde inntatt. Det var Liberaleren som publiserte innlegget, fordi også vi tenker på de svakeste av de svake. Skattefinansiert heroin er ikke et godt liberalistisk standpunkt, men det er nødvendig hjelp til personer som er sterkt avhengig av heroin. Da innlegget ble publisert, var Astrup leder i Oslo Unge Høyre og en kommende stjerne i Høyre. I dag er han nestleder i Oslo Høyre, og ligger godt an til å bli stortingsrepresentant etter høstens stortingsvalg.

–Vi har hvert eneste år flere hundre mennesker som dør av overdoser. Hadde det skjedd innenfor en annen del av helsevesenet, hadde det ikke vært akseptert og da hadde man funnet en løsning, sa Nikolai Astrup til NRK i dag tidlig.

Nikolai Astrup er en politiker som gir Liberaleren håp. Utspillet i NRK kan koste han mye godvilje i partiet, fordi Høyre har nulltoleranse mot narkotika. Et narkotikafritt samfunn er en illusjon, og forhåpentligvis har Nikolai Astrup trylleformelen for å få Høyre inn på riktig spor.

Mest lest

Arrangementer