Ukategorisert

De prostituerte har det verre!

I Liberalerens redaksjon har vi ventet på store oppslag i media om at kriminalisering av sexkjøp har medført verre vilkår for personer som selger seksuelle tjenester.

I dag kom oppslaget i TV2 Nyhetene. En rapport fra Bergen viser at de prostituerte har det verre nå enn før loven kom.

Sverige innførte forbudet mange år før Norge, og der er konklusjonen at loven har liten nytte.

Liberalerens syn er enkelt; borgerne skal bestemme over egen kropp, og ingen skal ha rett til å ta denne friheten fra oss. Dersom noen ønsker å kjøpe sex eller å selge sex, bør det være fritt fram så lenge det skjer frivillig.

Forbudet krenker menneskets rettigheter til å bestemme over sin egen kropp. Den eneste ekte humane og feministiske når det gjelder kjøp av sex, er å la borgerne få bestemme selv.

Politikere som stemte for loven, bør skiftes ut 14. september. De tenkte ikke på de svakeste av de svake, og det bør medføre straff på valgdagen.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Sigrun
12 years ago

Det er vel ingen politikere, uansett parti, som har brydd seg med å ville etablere hjelpetilbud til prostituerte, slik at de kan få et reelt valg om hvorvidt de ønsker å komme seg ut av prostitusjonen eller om de ønsker å fortsette å prostituere seg. Jeg tenker ikke minst på det at flertallet av prostituerte er ofre for overgrep i barndommen.

Anonym
Anonym
12 years ago

Politiet er i hvertfall ikke feminister, og har ihvertfall ikke brydd seg om de prostituerte. Ellers hadde de aldri startet «Aksjon husløs» Aksjon husløs er kanskje den minst intelligente operasjonen politiet har utført i år, og den burde også få premie for det minst intelligente og mest avslørende navnet. At mange som er utsatt for misbruk havner i prostitusjon er kanskje fakta, men Janni Wintherbauer sier at det langt i fra gjelder alle. Hva med luksusprostituerte? Har egentlig myndighetene noe med hvorfor folk velger dette yrket? I homofile miljøer i Oslo skjer det mye salg og kjøp av sex. I… Read more »

Runar
Runar
12 years ago

Nok et eksempel altså, på at et forbud innført i beste hensikt rammer dem som man hadde til hensikt å hjelpe. Ikke overraskende for oss som har fulgt med på hvordan lover innført «til deres eget beste» har fungert tidligere også. Og det burde heller ikke kommet overraskende på forkjemperne for denne loven, dersom man hadde fulgt med i timen og sett hvilke utslag loven fikk i Sverige. Men, dessverre, nok en gang har de ideologiske kjepphestene kommet foran hensynet til de svakeste, i dette tilfellet de prostituerte. Alle som så innslaget på TV2-nyhetene bør ha blitt forferdet over Bjørg… Read more »

Fra arkivet