Ukategorisert

Skolematgaranti fra Høyre

Endelig en melding fra Høyre som vil glede mange liberalister.

Erna Solberg garanterer at Høyre ikke skal bruke èn krone på mat, frukt og grønt, skriver Hoyre.no. Ulempen, sett med øyner som er imot skatt, er at Høyre vil bruke milliarder av kroner på etter- og videreutdanning av norske lærere. Den ulempen er til å leve med ettersom vi har et skattefinansiert skolemønster.

Skolemat var en heftig sak i valgkampen for fire år siden. Heldigvis har ikke Kristin Halvorsen innfridd. Mat for skoleelever er i stor grad fortsatt et privat ansvar.

SV kom ikke i mål, men saken ble behandlet og regjeringen ble bedt om å utrede saken. Det er også vedtatt en ordning med skattefinansiert frukt, visstnok for å redusere geografiske og sosiale forskjeller i kostholdet.

Mat til barn og ungdommer er viktig, men det er også Høyres skolematgaranti. Hvis ikke mat skal være et ansvar for foreldrene/foresatte, hva skal da være det?

Mest lest

Arrangementer