Ukategorisert

Ulykken ved Langesund- ingen katastrofe

Aktører i næringslivet ser utfordringene i oljevernberedskapen, ikke problemene.

–Jeg tror tiden vil vise at uhellet i Langesund ikke er noe stor katastrofe. Jeg tror kysten vil komme tilbake slik den var før uhellet, sier John Evensen til Radio Nordkapp.

Evensen er administrerende direktør i selskapet MAPO.

MAPO er et selskap som leverer tjenester som opplæring i oljevern, opplæring i beredskap og beredskapstjenester til offentlig og privat næringsliv. Evensen deltok på torsdag på beredskapsseminaret som ”Maritimt Forum Nord” arrangerte i Bodø.

–Det som har vært en utfordring i Oslofjorden, er at alle vil være med i oljevernaksjoner og oppryddingen etterpå. Da er det utfordrende å koordinere arbeidet slik at en aksjon blir effektiv, sier Evensen til lokalradiostasjonen.

–På finnmarkskysten vil det være en utfordring å finne nok personer til å være med på en aksjon etter et eventuelt oljesøl, sier John Evensen.

Ett av styremedlemmene i MAPO. er Johan Petter Barlindhaug. Han er en kjent Venstre-politiker i Troms, og innehar 12.plassen på fylkespartiets stortingsliste ved årets valg.

Det finnes liberalistiske argument mot oljeaktivitet i nord, nemlig at staten har nok penger og trenger ikke økonomisk påfyll. Oljevernberedskap er sannsynligvis en utfordring og ikke et vanvittig stort problem.

Les også En stor katastrofe i Finnmark på vinteren, der KrF-politiker Kjell Ingolf Ropstad har brukt Langesund-ulykken som eksempel på hvorfor politikerne bør si nei til oljeutvinning i Lofoten.

Tags:

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer