Ukategorisert

Skjenkestopp gir ikke mindre vold

Nå bør politiet gjøre jobben de er ansatt for å gjøre, og etatens topper bør bruke mindre tid på politikk.

Politimestrene har i flere år frontet kortere skjenketid og dermed endringer i alkoholloven. Det er uklart hvorfor politiet ønsker kortere skjenketid, men mindre vold har det ikke blitt i kommuner der politikerne har hørt på rådet fra politiet.

Aftenposten har idag en artikkel som konkluderer med at kortere skjenketid ikke har gitt politiet roligere kvelder og netter. Tvert imot har kortere skjenketid medført mer vold på enkelte plasser, slik Liberaleren gang etter gang har advart mot.

Regjeringen ønsker skjenkestopp klokken 02:00, og vil gi kommunene mindre frihet til å bestemme skjenkepolitikken. Det var Bjarne Håkon Hanssen som markedsførte forslaget da det ble offentliggjort. Forhåpentligvis advarer han nå mot kortere skjenketid. Han har tross alt trådt ut av politikken og det gir visst automatisk mer IQ. Barnehagesaken nevner vi ikke i denne sammenheng.

En bitteliten del av alkoholholdige drikkevarer blir konsumert hos aktører med skjenkebevilling. De som ønsker mindre fyll og færre problem tilknyttet alkohol, bør jobbe for å øke omsetningen hos utelivsbransjen. Det blir ikke en økning i bransjen gjennom å redusere skjenketidene.

En liberal alkoholpolitikk er en god alkoholpolitikk. Derfor er Liberaleren veldig liberal, og ønsker et helt fritt marked uten politiske reguleringer.

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
11 years ago

Det krever ikke så mye fantasi for å forstå at det å konsentrere store folkemengder i sentrum som må helle i seg så mye alkohol som mulig i løpet av skarve to timer fører til vold.

Ved å liberalisere vil drikkingen spres utover og folk vil drikke på en mer avslappet måte. Det samme gjelder å sette ned alkoholavgiftene.

Allikevel er dette utrolig nok overhodet ikke et spørsmål i den norske debatten, som etterhvert likner en slags sosialdemokratisk tvangstrøye.

Mest lest

Fra arkivet

 • Myten om Says lovMyten om Says lov
  Ikke engang Say trodde på Says lov.
 • Hva har hjemmelaget syltetøy og akupunktur til felles?Hva har hjemmelaget syltetøy og akupunktur til felles?
  Hvordan vet vi hva som er svindel og hva som ikke er det? Hva er det som gjør at noe løgn bør straffes, men ikke annen type løgn?
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
  Du bør kjenne til det retoriske trikset 'motte & bailey'.
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.