Ukategorisert

Skjenkestopp gir ikke mindre vold

Nå bør politiet gjøre jobben de er ansatt for å gjøre, og etatens topper bør bruke mindre tid på politikk.

Politimestrene har i flere år frontet kortere skjenketid og dermed endringer i alkoholloven. Det er uklart hvorfor politiet ønsker kortere skjenketid, men mindre vold har det ikke blitt i kommuner der politikerne har hørt på rådet fra politiet.

Aftenposten har idag en artikkel som konkluderer med at kortere skjenketid ikke har gitt politiet roligere kvelder og netter. Tvert imot har kortere skjenketid medført mer vold på enkelte plasser, slik Liberaleren gang etter gang har advart mot.

Regjeringen ønsker skjenkestopp klokken 02:00, og vil gi kommunene mindre frihet til å bestemme skjenkepolitikken. Det var Bjarne Håkon Hanssen som markedsførte forslaget da det ble offentliggjort. Forhåpentligvis advarer han nå mot kortere skjenketid. Han har tross alt trådt ut av politikken og det gir visst automatisk mer IQ. Barnehagesaken nevner vi ikke i denne sammenheng.

En bitteliten del av alkoholholdige drikkevarer blir konsumert hos aktører med skjenkebevilling. De som ønsker mindre fyll og færre problem tilknyttet alkohol, bør jobbe for å øke omsetningen hos utelivsbransjen. Det blir ikke en økning i bransjen gjennom å redusere skjenketidene.

En liberal alkoholpolitikk er en god alkoholpolitikk. Derfor er Liberaleren veldig liberal, og ønsker et helt fritt marked uten politiske reguleringer.

Mest lest

Arrangementer