Ukategorisert

Skjenkestopp gir ikke mindre vold

Nå bør politiet gjøre jobben de er ansatt for å gjøre, og etatens topper bør bruke mindre tid på politikk.

Politimestrene har i flere år frontet kortere skjenketid og dermed endringer i alkoholloven. Det er uklart hvorfor politiet ønsker kortere skjenketid, men mindre vold har det ikke blitt i kommuner der politikerne har hørt på rådet fra politiet.

Aftenposten har idag en artikkel som konkluderer med at kortere skjenketid ikke har gitt politiet roligere kvelder og netter. Tvert imot har kortere skjenketid medført mer vold på enkelte plasser, slik Liberaleren gang etter gang har advart mot.

Regjeringen ønsker skjenkestopp klokken 02:00, og vil gi kommunene mindre frihet til å bestemme skjenkepolitikken. Det var Bjarne Håkon Hanssen som markedsførte forslaget da det ble offentliggjort. Forhåpentligvis advarer han nå mot kortere skjenketid. Han har tross alt trådt ut av politikken og det gir visst automatisk mer IQ. Barnehagesaken nevner vi ikke i denne sammenheng.

En bitteliten del av alkoholholdige drikkevarer blir konsumert hos aktører med skjenkebevilling. De som ønsker mindre fyll og færre problem tilknyttet alkohol, bør jobbe for å øke omsetningen hos utelivsbransjen. Det blir ikke en økning i bransjen gjennom å redusere skjenketidene.

En liberal alkoholpolitikk er en god alkoholpolitikk. Derfor er Liberaleren veldig liberal, og ønsker et helt fritt marked uten politiske reguleringer.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
11 years ago

Det krever ikke så mye fantasi for å forstå at det å konsentrere store folkemengder i sentrum som må helle i seg så mye alkohol som mulig i løpet av skarve to timer fører til vold.

Ved å liberalisere vil drikkingen spres utover og folk vil drikke på en mer avslappet måte. Det samme gjelder å sette ned alkoholavgiftene.

Allikevel er dette utrolig nok overhodet ikke et spørsmål i den norske debatten, som etterhvert likner en slags sosialdemokratisk tvangstrøye.

Fra arkivet